reklama 11D

Parkurové superstar míří na finále GCT do Dauhá

ikonka

Osm z deseti nejvýše postavených parkurových jezdců světa nebude chybět při blížícím se finále Longines Global Champions Tour v katarském Dauhá. To odstartuje ve čtvrtek 9. listopadu. O dojmech a očekávání hvězd čtěte v tiskové zprávě...
06.11.2017 20:34  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Osm jezdců ze světové TOP10 míří na stadion Al Shaqab v Dauhá, kde se od 9. do 11. listopadu bude závodit při finále Longines Global Champions Tour.

Harrie Smolders (NED), Scott Brash (GBR), Eric Lamaze (CAN), Lorenzo de Luca (ITA), Gregory Wathelet (BEL), Kevin Staut (FRA), Peder Fredricson (SWE) a Maikel van der Vleuten (NED), ti všichni budou v Kataru v akci.
 
Túra po čtrnácti kolech na překrásných místech světa dospěla k poslednímu mítinku, který slibuje působivou bitvu. Konkurence, která se v letošní sérii sešla, dosáhla opět nevídané úrovně. V akci byly dvojice, které předváděly nervy drásající souboje.
 
„Úroveň série už je tak vysoko, že k výhře v Grand Prix GCT nebo soutěž GCL, musí být jezdec i kůň absolutně na vrcholu formy,“ prozradil k letošní GCT britský jezdec Scott Brash.
 
Ital Lorenzo de Luca řekl, že udělá naprosto všechno, aby se udržel na druhé příčce, na níž momentálně je. „GCT je jedna z nejlepších a nejtěžších sérií světa,“ dodal de Luca.
 
Šampion letošního ročníku Harrie Smolders dosáhl historického úspěchu, když si první místo zajistil již při předposledním kole v Římě. „Vyšší úroveň a obtížnost už není možná, v GCT startují nejlepší jezdci a koně,“ uvedl novopečený vítěz.
 
Za jistým vítězem je s 260 body Lorenzo de Luca, třetí místo patří Němci Christianovi Ahlmannovi s odstupem pouhých 3 bodů. S nepatrnými rozdíly následují Alberto Zorzi (ITA), Maikel van der Vleuten (NED) a dvojnásobný šampion série Scott Brash (GBR).
 
V Dauhá vyvrcholí také Global Champions League, tedy soutěž týmů, v jejímž čele jsou momentálně Hamburg Diamonds. Na paty jim šlapou jezdci z Valkenswaard United, kteří se je budou snažit připravit o titul.
 
Prezident firmy Longines Walter von Känel vyjádřil potěšení nad tím, že závěr série se odehraje opět v prostorách katarského stadionu Al Shaqab, který letos slaví 25. výročí od svého otevření.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE