reklama 11B

LGCT odpočítává dny do finálových závodů v Dauhá

ikonka

Necelé dva týdny zbývají do startu finálového mítinku Longines Global Champions Tour, který hostí tradičně katarské Dauhá. Na stadionu Al Shaqab se představí nejlepší jezdci světa ve dnech 9. – 11. listopadu. Podrobnosti čtěte v tiskové zprávě…
30.10.2017 15:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: GCT / Stefano Grasso

Do finále 15. ročníku seriálu Longines Global Champions Tour zbývají méně než dva týdny. Brány stadionu Al Shaqab v Dauhá se otevřou elitním parkurovým dvojicím ve dnech 9. – 11. listopadu. 
 
Poslední závody završí sezonu, která zažila více zvratů a napěti, než okruh Formule 1.
 
 
 
 
Finále bude tentokrát speciální také tím, že Al Shaqab slaví 25 let od svého vzniku. Při příležitosti tohoto výročí proběhne v rámci LGCT 10. listopadku v podvečer speciální program. 
 
Vedle domácích hrdinů, účastníků olympijských her Šejka Ali Bin Khalid Al Thani a Bassem Hassan Mohammeda se představí nejlepší jezdci z celého světa.
 
„Všichni se těšíme na vyvrcholení napínavé sezony, zvláště při této speciální příležitosti, jakou je výročí stadionu Al Shaqab. Nepochybuji, že budeme svědky špičkového parkurového skákání,“ řekl k blížícímu se finálovému klání prezident LGCT Jan Tops.
 
Nový šampion LGCT Harrie Smolders (NED) upevnil svou pozici v Říme při předposledním kole, a jeho vítězství už nikdo neohrožuje. Jezdce na dalších příčkách však dělí pouhých 15 bodů, takže se dá očekávat nervy drásající bitva o další umístění. Šanci zařadit se za Smolderse mají Lorenzo de Luca, Christian Ahlmann, Alberto Zorzi, Maikel van der Vleuten a Scott Brash. 
 
V Dauhá vyvrcholí také týmový soutěž Global Champions League, v jejím čele jsou momentálně jezdci Hamburg Diamonds těsně následováni celkem Valkenswaard United. Nevelké jsou i rozestupy na dalších příčkách, kde jsou seřazena družstva St. Tropez Pirates, Miami Glory a Mexico Amigos.
 
Finále soutěže týmů GCL odstartuje v sobotu 11. listopadu od 14 hodin místního času, Grand Prix GCT je na programu týž den od 18 hodin.
 

Více informací najdete na webech GCT a GCL




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE