reklama 11C

Londýnská Grand Prix při LGCT pro Bengtssona

Švédský jezdec Rolf-Göran Bengtsson s fenomenálním Casallem ASK vybojoval ve strhujícím rozeskakování první místo v Grand Prix při jedenáctém kole Longines Global Champions Tour. Scott Brash se šestým místem dostal do vedení série.
25.07.2015 21:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Rolf-Göran Bengtsson s Casallem ASK se stali vítězi Grand Prix v Londýně. Foto: LGCT
 
 
Tradičně osmnáct dvojic postoupilo do druhého kola Grand Prix. Luciana Diniz, která před londýnskou Grand Prix těsně vedla žebříček seriálu, postoupila jako osmnáctá s jednou chybou, druhé kola už zajela čistě. Výkon stačil všakna šestnácté místo, zatímco Scott Brash s Hello Sanctos se dostal až do rozeskakování a dojel nakonec šestý. To zamíchalo pořadím na nejvyšších příčkách hodnocení LGCT, Scott Brash odsunul Lucianu Diniz na druhé místo
 
Do rozeskakování Grand Prix se podívalo hned dvanáct dvojic, které dokázaly překonat obě kola soutěže čistě. Po několika jezdcích chybujících v rozeskakování nastoupila dvojice Rolf-Göran Bengtsson a Casall ASK, a neuvěřitelnou čistou jízdou se ujali vedení. Nastavili laťku časem 34,91. Během svižné jízdy Francouze Simona Delestra s Qlassic Bois Margot se mohlo zdát, že vedoucího Švéda ohrozí, ale nakonec dojel bez chyb v čase 35,63. Ve strhující podívanou se rozeskakování změnilo zejména při jízdě devětapadesátiletého Johna Whitakera. S Argenem krátil nájezdy na hranici možností a cílovou čáru protnul v čase jen o osm setin pomalejším než Bengtsson. Jediným jezdcem, který tak mohl Bengtssona sesadit byl Scott Brash, momentálně světová jednička parkurového sportu, který nastupoval jako poslední. Jak se dalo očekávat, nasadil rychlé tempo, ale na posledním skoku udělal chybu. 
 
Rolf-Göran Bengtsson se tam mohl začít radovat s letošního prvního vítězství v rámci LGCT. Druhé místo patřilo Johnu Whitakerovi před třetím Simonem Delestrem.
 
Více najdete na webu LGCT



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE