reklama 11D

Global Champions v Londýně opět s českou účastí

ikonka

Seriál Global Champions 2018 zažije již své třinácté kolo. Během prvního srpnového víkendu se představí nejlepší parkuroví jezdci světa v Londýně. Patřit mezi ně budou také členové Prague Lions včetně české reprezentantky Anny Kellnerové.
01.08.2018 06:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Švédský jezdec Peder Fredricson a Belgičan Niels Bruynseels tvoří spolu s Annou Kellnerovovu trojici týmu Pražských lvů pro třinácté kolo Global Champions. To se odehraje v samém centru Londýna. Skákat se bude v zahradě bývalé královské nemocnice Royal Hospital Chelsea. 
 
Na kolbišti na břehu řeky Temže vyrostou první pětihvězdové parkury v pátek 3. srpna. Jako zahajovací skákání bude čekat účastníky dvoufázová stopětačtyřicítka, jejíž start je naplánován na 13.15 hodin.
 
O tři hodiny později už nastoupí dva z Pražských lvů do prvního kola týmové soutěže Global Champions League. Stavitelem kurzu, jehož překážky budou dosahovat výšky do 155 cm, bude tentokrát Ital Uliano Vezzani. Soutěž družstev vyvrcholí druhým kolem s nejvyšší možnou obtížností do 160 cm, které se odehraje v sobotu od 13.30 hodin. Vítězný tým si zapíše nejvyšší bodový příděl do ligového žebříčku. 
 
Šestnáct nejvýše postavených celků na žebříčku bude bojovat v prosinci v Praze při finálového Super Cupu, který se odehraje během galashow světového parkuru Prague PlayOffs. V čele jsou po dvanácti závodech členové London Knights s 269 body, druzí Valkenswaard United na ně ztrácí 21 bodů a třetí příčka patří Miami Celtics s odstupem dalších 63 bodů. Prague Lions jsou aktuálně na jedenácté pozici. 
 
Sobota nabídne také druhý vrchol mítinku Global Champions, a to Grand Prix s překážkami do 160 cm. Její vítěz si zajistí vstupenku do další speciální soutěže, kterou zažije Praha během prosincového Prague PlayOffs. Tou je Super Grand Prix otevřená všem vítězům jednotlivých Velkých cen.
 
Dvanáct jmen účastníků již známe. Jsou jimi to Brit Scott Brash, Edwina Tops-Alexander z Austrálie, Gregory Wathelet z Belgie, Brit Ben Maher, nizozemská hvězda Harrie Smolders, Kolumbijec Carlos Lopez, člen Prague Lions Peder Fredricson ze Švédska, belgický mladík Nicola Philippaerts, Shane Breen z Irska, Sameh El Dahan z Egypta, německý jezdec Daniel Deusser a Ital Alberto Zorzi.
 
Londýnský mítink bude pokračovat také v neděli 5. srpna. Dvojice čeká parkur do 145 cm od 14.00 hodin a v 16.10 startuje poslední stopadesátka. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com. Více informací o Prague PlayOffs je na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE