reklama 11D

Na GCL do Berlína míří trojice jezdců Prague Lions

ikonka

Již dvanácté kolo čeká účastníky série Global Champions. Hostí jej německá metropole Berlín, která do okruhu prestižních parkurových závodů vstoupila v roce 2017. Grand Prix i týmová GCL se tam tak pojede podruhé – samozřejmě za účasti Prague Lions.
25.07.2018 15:18  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Ryze pánská sestava bude hájit barvy Pražských lvů při dvanáctém kole v Berlíně. Na kolbišti v Sommergarten se vystřídají všichni tři zahraniční členové týmu, tedy Gerco Schröder z Nizozemí, Niels Bruynseels z Belgie a Švéd Peder Fredricson. 
 
První těžká zkouška na ně čeká v pátek 27. července, kdy se dva z nich postaví v 16.30 hodin na start úvodního kola Global Champions League s překážkami do 155 cm. Druhý rozhodující parkur týmové soutěže je na programu o den později v 11.30 a jeho překážky budou ještě o pět centimetrů vyšší.
 
Prague Lions jsou po jedenácti kolech na deváté příčce bodování série. Celkem šestnáct nejvýše postavených družstev po základní části se zúčastní v Praze v polovině prosince finálového Super Cupu při galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Ve vedení jsou aktuálně London Knigths s 244 body, druzí jsou členové Valkenswaard United se ztrátou 17 bodů a třetí místo drží Miami Celtics, kteří mají 169 bodů.
 
Vrcholem berlínského mítinku bude Grand Prix. Ta začíná v sobotu 28. července od 15.10 hodin a účastníci se budou muset popasovat s kurzem s překážkami do 160 cm z dílny Franka Rothenbergera. 
 
Do ní se mohou jezdci kvalifikovat právě z druhého kola soutěže družstev. I s německým mítinkem zbývá do finále individuální Longines Global Champions Tour pět kol a boj o pozice na žebříčku se začíná vyostřovat. Lídrem je momentálně britský olympionik Ben Maher, jenž má na kontě 237 bodů. Druhá Edwina Tops-Alexander z Austrálie na něj ztrácí 38 bodů. Od třetího místa, kde se drží světová parkurová jednička Harrie Smolders (NED) jí však dělí jediný bod.
 
Kromě nejvyššího bodového zápočtu do žebříčku LGCT si každý vítěz Velké ceny zajistí účast v premiérové Super Grand Prix, jež se odehraje rovněž při prosincové galashow světového parkuru Prague PlayOffs. Jistých je jedenáct účastníků, jimiž jsou Brit Scott Brash, Edwina Tops-Alexander z Austrálie, Gregory Wathelet z Belgie, Brit Ben Maher, nizozemská hvězda Harrie Smolders, Kolumbijec Carlos Lopez, člen Prague Lions Peder Fredricson ze Švédska, belgický mladík Nicola Philippaerts, Shane Breen z Irska, Sameh El Dahan z Egypta a německý jezdec Daniel Deusser.
 
Podrobnosti o sérii Global Champions najdete na webu www.gcglobalchampions.com. Detailní informace o Prague PlayOffs jsou na adrese www.pragueplayoffs.com.
 
Ilustrační foto Mario Grassia/LGCT



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE