reklama 11C

Devadesátka EquiTV z voltižních soutěží WEG

ikonka

Voltiž je jednou z klasických disciplín zastřešených Mezinárodní jezdeckou federací a nemohla tak chybět při Světových jezdeckých hrách v Tryonu. Kdo nakonec vybojoval medaile z pěti sad, a jak se vedlo Čechům, se dozvíte v Devadesátce EquiTV.
27.09.2018 13:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

DEVADESÁTKA Z VOLTIŽE V TRYONU JE V TOMTO ODKAZU

Celkem pět sad medailí se rozdalo během Světových jezdeckých her v Tryonu mezi voltižéry. Ve freestylu dvojic neboli Pas de Deux, který se jel ve čtvrtek 21. září, dostali nejvyšší známku Italové Silvia Stopazzini a Lorenzo Lupacchini. Za sestavu s koněm Rosenstolz 99 dostali více než 9 bodů. Jela se také speciální soutěž národních družstev. Ta byla vyhodnocená na základě výkonů v soutěži kategorii mužů, žen a skupin. 

V týmovém klání se představili i čeští voltižéři. Kateřina Kocurová, Jan Hablovič a albertovská skupina si dojeli pro deváté místo. Nejvyšší součet známek zaznamenali Němci. Členové německé sestavy Norka des VV Koeln Deunnwald navíc nenašli přemožitele v celkovém hodnocení skupin. V této kategorii měla své želízko v ohni Česká republika. Skupina z Jezdeckého klubu voltiž Albertovce zajela s Patriotem šestou nejlepší volnou sestavu a v konečném hodnocení brala sedmé místo.

Mistryní světa v kategorii žen se stala další německá zástupkyně Kristina Boe. Ta podávala během všech čtyř jízd, které absolvovala s koněm Don de la Mar vyrovnané výkony. Mužskou individuální soutěž ovládl Francouz Lambert Leclezio na koni Poivre Vert. Kateřina Kocurová a Jan Hablovič, kteří závodili v českých barvách mezi jednotlivci, se do finálových volných jízd neprobojovali.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE