reklama 11A

Začalo drezurní MS ve Verdenu. Ariela Dvorská s Moschinem nenastoupí

ikonka

Ve středu 25. srpna začalo ve Verdenu MS mladých koní v drezuře. První den se jely úlohy šestiletých, v nichž se představila Libuše Mencke. Špatná zpráva přišla od české jezdkyně Ariely Dvorské. Její Moschino ze zdravotních důvodů nenastoupí.
25.08.2021 20:43  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Německý Verden je během posledního srpnového víkendu dějištěm mistrovství světa mladých koní v drezuře, které tradičně probíhá pod taktovkou WBFSH. 
 
V prvním soutěžním dni, kterým byla středa 25. srpna, se představila Libuše Mencke s dvěma šestiletými klisnami. Lépe si vedla s Kycarou plemene KWPN, s níž dostala hodnocení 7,40, a obsadila jednačtyřicáté místo. O dvě příčky níž pak skončila s Bavalou. Nejlepší výkon předvedla britská olympionička Charlotte Fry s holandským hřebcem Kjentem.
 
Špatná zpráva přišla bohužel od další české účastnice šampionátu Ariely Dvorské. Její svěřenec Moschino nemůže ze zdravotních důvodů do soutěží nastoupit. „Je mi opravdu líto, že i přes veškerou snahu se s Moses nakonec nebudeme účastnit mistrovství světa mladých koní. Bohužel ze dne na den se Moses necítil dobře a v jeho kopytu byl nalezen absces. Dostali jsme pro něj tu nejlepší pomoc, ale bohužel, navzdory našemu maximálnímu úsilí, úsilí veterinářů a kovářů, se stále necítí na 100 %. Zdraví a pohoda našich koní je prioritou. I když je to obrovské zklamání, nejdůležitější je, že se nyní uzdravuje a bude opět v pořádku, a že se neděje nic vážnějšího, jen potřebuje trochu času a odpočinku,“ uvedla jezdkyně, a dodala: „Chci poděkovat Mathieu Beckmannovi za to, že je prakticky non stop k dispozici, i celému týmu Beckmannů a dále také Ursule Kozik za nekonečnou podporu a trenink v posledních týdnech.“
 

Ve Verdenu tak budeme nadále sledovat výkony Libuše Mencke. Výsledky najdete ZDE

 
Foto: Lukasz Kowalski / poskytla Ariela Dvorská 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE