reklama 11C

Strnadlová: Solidat při CSI skákal výborně, snad na to při ČSP naváže

ikonka

Lucii Strnadlové se na olomouckém kolbišti tradičně daří. Vítězka loňské Velké ceny Banky CREDITAS při Českém skokovém poháru startovala letos v Equine Sport Centru již během závodů CSI2*-W. Doufá, že jí forma vydrží i pro nadcházející víkend.
05.07.2023 21:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Domácí parkurová extraliga pokračuje tento týden v Olomouci šestým kolem. Soutěže probíhají už od čtvrtka a vrcholem celého mítinku Českého skokového poháru bude nedělní Velká cena Banky CREDITAS. Zopakovat loňský triumf v ní bude mít možnost Lucie Strnadlová, která ovládla i Super Grand Prix ČSP 2022. 
 
„Do Olomouce se moc těším, ale nad obhajobou jsem zatím moc nepřemýšlela,“ uvedla skromně Strnadlová v tiskové zprávě vydané Asociací ČSP.  V červnu startovala s hřebcem Solidatem při olomouckých mezinárodních závodech CSI2*-W zařazených do Světového poháru, kde skončila v Grand Prix mezi nejlepšími deseti dvojicemi. „Solidat při CSI skákal výborně a doufám, že to bude pokračovat i během tohoto týdne,“ doplnila jezdkyně.
 
Čtyřdenní mítink v Olomouci má na programu od 6. do 9. července celkem 19 soutěží, jejichž kurzy připravuje jako obvykle Robert Smékal. Ve Velké ceně na úrovni stupně obtížnosti T*, kdy překážky dosahují 145 centimetrů, by mělo odstartovat 33 dvojic. Na seznamu účastníků nechybí například Marek Klus, Tereza Kleandr, Jiří Skřivan, Rudolf Doležal nebo Jaroslav Jindra, který je aktuálně v pohárovém žebříčku na druhé pozici se ztrátou devíti bodů na vedoucího Jana Štětinu.
 

Psali jsme: Martinickou Super Grand Prix ovládla Lucie Strnadlová se Solidatem

 
Upevnit svou pozici v čele série pro mladé jezdce U25 se bude snažit Denisa Vegrichtová a průběžně vedoucí ve starší skupině Czech Junior Cupu Adéla Včeláková. Obhajovat olomoucký triumf z minulého roku chce i Jana Nosková, jež je nyní lídrem v Amateur Tour.
 
Po olomouckém klání čeká Český skokový pohár letní pauza, po níž se znovu vrátí na Moravu, a to od 17. do 20. srpna do Opavy. Seriál tvoří jedenáct Velkých cen, jejichž vítězové, případně takzvaní šťastní poražení v případu opakovaného triumfu některého z jezdců, se postupně kvalifikují do finálové Super Grand Prix. Ta proběhne v neděli 1. října v Chuchle Areně Praha. Doposud se do ní kvalifikovali Marek Klus, Jan Štětina, Martin Šoupal, Natálie Ulčová a Petra Pařenicová.
 
Zdroj: tisková zpráva Asociace ČSP
Foto: Kateřina Návojová
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE