reklama 11A

Jan Štětina je dalším finalistou ČSP. Pohár budu objíždět dál, slibuje

ikonka

Druhým účastníkem Super Grand Prix Českého skokového poháru bude po vítězství ve Falton Velké ceně Brna Jan Štětina. Náročnou soutěž ovládl s klisnou Chabella Donna PS. „Kobyla je velmi vznětlivá, tak jsem jel raději na jistotu,“ prozradil jezdec.
07.05.2023 23:28  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Letošní brněnská Falton Velká cena Českého skokového poháru měla na startovní listině pouze jedenáct účastníků, ale diváci i tak mohli sledovat skvělou sportovní podívanou. 
 
Natálii Ulčové s Demontem, s nímž byla před rokem v Brně druhá, nevyšel základní parkur. Při jeho absolvování nasbírala celkem 13 trestných bodů, a i když ve finále k nim již žádný nepřidala, tak skončila až devátá před Radkem Šídlem s valachem L-Dino Hoejgaard a Zdeňkem Hruškou ve dvojici s hřebcem Giovany. Oba zmínění jezdci měli v soutěži ještě dalšího koně. Šídlo na valachovi Inos del Maset skončil s dvanácti body osmý. Hruška se na klisně Carthaga DK probojoval až na druhou příčku, když inkasoval pouze jeden trestný bod za překročení času v základní části soutěže.
 
Čtyři účastníci měli po skončení Velké ceny na svém bodovém kontě osm trestných bodů. Nyna Bartoňková s valachem Django S 3 dvakrát chybovala při prvním startu a napodruhé již do cíle dovezla nulu. Kvůli pomalejšímu času se však musela spokojit se sedmým řádkem výsledkové listiny. O kolonku výš figuruje Rudolf Doležal na valachovi Diarevelovi. Ten zapisoval po jedné chybě při obou startech.
 

Psali jsme: První ČSP: Na české poměry to byl vysoký a technický parkur, říká Klus

 
Pátý Jan Štětina s Guusem S i čtvrtá Tereza Kleandr na Claretinovi inkasovali nejprve osm bodů a pak již předvedli čisté jízdy. Zejména ptýrovskou jezdkyni dvě chyby musely hodně mrzet, neboť její finálový čas byl ze všech nejlepší. Naopak Jaroslav Jindra zvolil s Cornet´s Ninjsou vlažnější tempo, ale pět bodů mu stačilo na pomyslný bronz. Také Zdeněk Hruška byl penalizován s klisnou Carthagou DK za překročení stanoveného času základního parkuru, ale jelikož ani jednou nechyboval, zařadil se na druhé místo. 
 
Jediný, kdo neměl žádný trestný bod, byl poslední startující v soutěži Jan Štětina na klisně Chambella Donna PS. Stal se tak nejen vítězem Falton Velké ceny Brna, ale také druhým účastníkem finálové Super Grand Prix, která se pojede 1. října v pražské Chuchle Areně. Jak přiznal po slavnostním vyhlášení výsledků, brzký postup do velkého finále cítí jako úlevu. „Kobyla je velice vznětlivá, tak jsem šel raději na jistotu, než abych to někde odskočil z dálky. Určitě pro mě dnešní vítězství znamená určitou úlevu, ale pohárové závody budu objíždět dál, pokud já i koně budeme zdraví,“ konstatoval Jan Štětina. 
 
Prvním finalistou letošního Českého skokového poháru se stal o týden dříve Marek Klus. Již příští neděli se fanoušci parkurového skákání dozvědí, kdo bude třetím šťastlivcem kvalifikovaným do Super Grand Prix. Domácí parkurová extraliga se tentokrát přesouvá do Hradištka u Sadské, kde se bude soutěžit už od čtvrtka.
 
Foto: Zenon Kisza, poskytla Asociace Český skokový pohár



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE