reklama 11C

Shabana drží blacktype formu. Ve francouzském listed doběhla třetí

ikonka

Velký úspěch a potvrzení statusu blacktype koně si v neděli připsala čtyřletá Shabana ve francouzském Nancy. Bělka stáje Lokotrans doběhla třetí v listed, hlavu za ní finišoval Rex Of Thunder. Česká vítězství se zrodila i v nedělním Meranu a Aarau.
18.09.2023 13:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Do listed Grand Prix de la Region Grand Est (2000 m, 60 000 eur) v Nancy nastoupila hned trojice českých zástupců. Stáj Lokotrans měla ve hře Shabanu a Aigle Vaillanta a spolu s nimi startoval i dvojnásobný vítěz Zlatého poháru Rex Of Thunder. Zatímco zástupce stáje Březová se pod Géraldem Mossém držel v hloubi pole schovaný za koňmi, Aigle Vaillant a Shabana cválali v blízkém druhém sledu kolem pátého místa.

V posledním oblouku musel Hugo Boutin začít klisnu trenéra Luboše Urbánka tlačit, ale nakonec to byla právě Shabana, kdo si navzdory sázkovému kurzu 68:1 doběhl pro nejlepší výsledek. Ještě v první polovině krátké cílové roviny neměli Shabana ani Rex Of Thunder kudy útočit, po otevření prostoru za distancí ovšem přišli s velkou koncovkou a přiblížili se na 2 1/2 délky k vítězi. Shabana brala třetí peníze, pátý Rex Of Thunder na ni z páté příčky ztrácel jen hlavu. Aigle Vaillant se v závěru vytratil na jedenáctou pozici.

V Nancy startoval i tříletý Fortune Gold, který obsadil dotované páté místo v Prix du Donon (1400 m, 20 000 eur). Ještě více se trenérce Ingrid Janáčové Koplíková a majitelce Janě Dufkové dařilo v Bordeaux le Bouscat, kde Showpower pod Anthonym Crastusem finišoval o čtvrt délky druhý mezi dvouletými debutanty v Prix du Four a Chaux (1600 m, 35 000 eur).

Na jeden triumf dosáhli tuzemští překářkáři na nedělním mítinku v Meranu. V proutěných překážkách čtyřletých Premio Pizzeria Ladurn (3000 m, 12 100 eur) se o něj postaral valach Black Star v sedle s Janem Kratochvílem. Další zástupce Scuderie Aichner SRL Mangiapeccati skončil třetí.

Ve stejný den se běžela na závodišti Aarau steeplechase 75. Grosser Preis der Schweiz (4200 m, 35 000 CHF). Po strhujícím souboji zvítězil o hlavu Swinging Thomas a prodloužil svou sérii na sedm vítězství za sebou. Ryzáka stáje Dr. Charvát a trenéra Pavla Tůmy odjezdil Pavel Složil mladší. Molly Power obsadil pátou příčku.

Ze sobotního Hoppegartenu si přivezli dvě dotovaná umístění trenér Jan Rája a Stáj Arenzo. Sirbowtieman obsadil druhé místo ve čtyřkovém handicapu na 2200 metrů půl délky za favoritkou Wild Chain, od níž dostával 3 kilogramy. Anniemation vybojoval třetí místo o kategorii výše na 1600 metrů. Oba valachy odjezdila Sibylle Vogt. Na berlínské dráze se dařilo žokeji Renému Koplíkovi, který slavil double na svěřencích Evy Fabiánové, dva vítěze sedlal i trenér Jan Korpas.

Foto: France Galop




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE