reklama 11A

Lailaho bojoval v Hamburku o vítězství, Jir Sun v grupě 3 nestačil

ikonka

Ambiciózní start naplánovala stáj Lokotrans své sprinterské hvězdě Jir Sunovi. Ve čtyřech letošních startech neporažený valach v pátek nastoupil do grupy 3 Grosser Preis von LOTTO Hamburg (1200 m, 33 000 eur), nakonec však nehrál výraznější roli.
02.07.2021 21:08  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

S kursem 249:10 odskakující Jir Sun na měkké až těžké dráze zpočátku nestíhal nasazenému tempu a cválal na chvostu pole. V cílové rovině se Martin Laube pokusil na vnější straně zaútočit, ale proti německé špičce tentokrát neměl finiš Jir Suna větší efekt a hnědák nakonec skončil devátý, asi 11 1/2 délky za vítězem.

Tím se stal šestiletý Majestic Colt pod Eduardem Pedrozou, který po tuhém boji o krk porazil druhého z předloňského EJC Leram Million Call me Mistera s Bauyržanem Murzabajevem. S odstupem třetí finišovala tříletá Dibujaba.

Trenér Luboš Urbánek měl v pátek přesto blízko k vítězství, a to zásluhou českého odchovance. Čtvrtý z Velké jarní ceny Lailaho se v posledních stovkách metrů dostihu nezvítězivších na 1400 metrů dotáhl na vedoucího Geronimo Soldiera a poměrně dlouho zůstával ve hře o vítězství. Nakonec podlehl svěřenci M. F. Weissmeiera o 1 1/2 délky, ale s přehledem získal druhé místo a porazil dvojici hlavních favoritů.

Ilustrační foto: Pavla Pechmanová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE