reklama 11B

ČJF ocenila v pražském Cubex Centru osobnosti a koně roku 2022

ikonka

Tradiční galavečer České jezdecké federace se po dvouleté pauze odehrál ve zcela novém prostředí a v neobvykle brzkém termínu. Úspěšní jezdci a majitelé koní si pro ceny za rok 2022 přišli v pátek 16. prosince do Cubex Centra na pražské Pankráci.
17.12.2022 21:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  | 
FOTOGALERIE
| FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C

 
Představitelé sedmi jezdeckých disciplín zastřešované Českou jezdeckou federací si dali v pátek 16. prosince dostavení v Cubex Centru Praha, kde se od 19:00 hodin uskutečnil slavnostní galavečer spojený s udílením výročních cen.
 
Během hodinu a půl trvajícího ceremoniálu se na pódium dostavily necelé tři desítky osobností, devět dalších se omluvilo z účasti kvůli sněhové kalamitě, či jiných osobních důvodů. 
 
První z vyhlašovaných disciplín byla voltiž. Cenu za dlouhodobý přínos obdržela od předsedkyně voltižní komise Jany Tomiškové lonžérka a někdejší pořadatelka závodů, včetně mistrovství Evropy a světa, Petra Cinerová. Po ní následovali Nicole Košnářová, Atéla Kotolová, Elisabeth Reslerová, Kateřina Kocurová, Tereza Czyžová, ale také Bohdan Resler, majitel koně roku White Magic.
 
Z reiningových reprezentantů dorazili pouze Nicolas Pavel a Lenka Weinmannová. Marian Štihel a Klára Šalková se omluvili, podobně jako jezdci vytrvalosti Miroslav Konopa a Tereza Kopecká. Jediným, komu předsedkyně komise vytrvalosti Marina Novotná předala květinu a trofej, byl David Zemánek, majitel koně Kailika, s nímž sbírá úspěchy Lucie Škábová.
 
Také vozatajové měli omezenou účast. Osobně pogratulovat k úspěchům v roce 2022 mohl předseda komise spřežení Jiří Kunát Lucii Kurkové, Monice Pospíšilové a Danielovi Bejrovi. Do Prahy nedorazili Josef Drábek a Jiří Nesvačil junior, kterého při galavečeru zastupoval ředitel Národního hřebčína Kladruby Jiří Machek. 
 
Členka komise pony potřásla pravicí Zuzaně Hradilové za úspěchy s Arturem Martini v drezuře a Sophii Urbanové za výborné výsledky na poníkovi Kalypso "R" van het Juxschot na parkurových kolbištích. 
 
Poté již na řadu přišly olympijské disciplíny, respektive paralympijské. Hana Civišová nejprve pogratulovala dvojnásobné účastnici paralympijských her Anastasje Vištalové. Následovaly Petra Miki Civišová, Aneta Havlíčková a v nepřítomnosti Alice Hubáčková. O dojemné chvíle se postarala Johana Vášáryová, která se symbolicky loučila s hřebcem Firestonem. Ten se stal koněm roku a cenu za něj přebíral Karel Polák, zástupce společnosti Hapax, která je majitelem tohoto plemeníka.  
 
Záhy se přítomní diváci dozvěděli jméno koně roku v parkurovém skákání. Tím se stal Gangster v/h Noddevelt zastoupený jeho jezdcem Vladimírem Treterou. Cenu za dlouhodobý přínos mládežnickému sportu převzal Roman Drahota. Z pětice oceněných jezdců dorazili jen Albert Písařík a Viktor Skutecký. Omluvenku pořadatelům zaslali Mariana Michlíčková, Linda Portychová a Aleš Opatrný.
 
Poslední na řadu přišla všestrannost. Majiteli koně roku Quaida Patrikovi Sukdolákovi velmi brzy dělal společnost na pódiu jeho syn a zároveň jezdec zmíněného koně Matěj Sukdolák. Osobnostmi roku mezi seniorskými reprezentanty se stali Miroslav Trunda a Miloslav Příhoda. Poslední jmenovaný si v úplném závěru oficiální části programu převzal symbolicky klíčky od zcela nového vozu Volvo XC 90, a to v rámci nového Ambasador programu České jezdecké federace.
 
Foto: poskytl Marcel Runštuk
Poznámka redakce: Společnost Equinet s.r.o., která je provozovatelem zpravodajského webu Jezdci.cz a internetové televize EquiTV.cz, se organizačně podílela na realizaci zmiňované akce České jezdecké federace.
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE