reklama 11D

Dárek NSA: Administrativní překážky u výzvy Můj klub pro ČJF i kluby

ikonka

Česká jezdecká federace informuje zástupce členských subjektů, že Národní sportovní agentura tento rok upravila podmínky dotační výzvy Můj klub. Blíže také specifikovala konkrétní požadavky NSA na jednotlivé kategorie sportovců, které kluby vykazují.
21.12.2023 09:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Administrativní zátěž související s ověřováním a potvrzením vykazovaných soutěžících sportovců dle příslušných bodů výzvy převedla Národní sportovní agentura (NSA) na národní sportovní svazy. Jenže v některých případech výsledky soutěží pod hlavičkou České jezdecké federace, především kategorie hobby, chybí v Jezdeckém informačním systému ČJF (JIS), a tak je žadatelé budou muset doložit nascanované. Sehnat je narychlo na konci roku může být pro mnohé problém.
 
„V rámci uveřejněné výzvy Můj klub 2024 jsou kategorie rozdělené na soutěžící sportovce a nesoutěžící sportovce. Do kategorie nesoutěžících sportovců spadají osoby ve věku od 4 až 15 let, kteří se neúčastní oficiálních soutěží, ale splňují podmínku min. 1x týdně účast na tréninkové jednotce (dle bodu 12.4. a dalších příslušných bodů Výzvy). Zde není převedena povinnost příslušné administrace na ČJF. Do této kategorie spadají např. děti účastnící se tzv. ukázek, nebo sportující v rámci klubu, který žádá NSA o dotaci,“ zmiňují zástupci ČJF na oficiálním webu.
 

Psali jsme: Rada ČJF jednala o novém sazebníku. Došlo také ke schválení rozpočtu

 

„Kategorie č. 2.1. a kategorie č.2.2. dle bodu 12.4. Výzvy jsou sportovci, kteří splňují podmínku minimální účast 2x týdně na tréninkové jednotce a účastnili se alespoň šesti soutěžních dnů dle bodu 2.11. za období dvanácti měsíců zpětně od podání žádosti. Mezi soutěže dle pravidel ČJF patří všechny závody dle pravidel ČJF ve všech disciplínách, a tedy i hobby soutěže. V případě, že klub chce v žádosti uplatnit soutěžící sportovce kategorie 2.1. a 2.2. (tedy aktivně sportující), je nyní nezbytné, aby příslušný sportovní svaz (v tomto případě ČJF) potvrdil a byl schopen doložit splnění výše uvedených kritérií u každého sportovce. Pro zajištění potvrzení vykazovaných sportovců prosíme ty z vás, kteří žádají v rámci této výzvy o zaslání jmenného seznamu vykazovaných sportovců elektronicky na e-mailovou adresu: katerina.vlckova@cjf.cz, a to nejpozději do 31. 12. 2023,“ žádá ČJF statutární zástupce členských subjektů. 
 
K jednotlivým sportovcům mají uvést název subjektu sportovce a číslo subjektu, jméno a příjmení sportovce, osobní číslo ČJF (číslo licence JIS), název a termín soutěže, kde sportovec závodil. Pokud není soutěž uvedena v JIS, což se týká například hobby soutěží, mají subjekty doložit, že se dotyčná osoba účastnila soutěží například prostřednictvím nascanované výsledkové listiny. V neposlední řadě má být v podkladech uvedena sportovní disciplína, ve které sportovec soutěžil.
 

Nepřehlédněte: Obrazem: Česká jezdecká federace se přestěhovala. Sídlí Na Radosti

 
„V rámci požadavku ze strany NSA k ověřování zaslaných údajů ze strany žadatelů, může NSA požadovat doložení výsledků ze závodů, aby byla splněna výše uvedená podmínka účasti sportovce na šesti soutěžních dnech. Výsledky z oficiálních závodů, které jsou vedeny v JIS, budou automaticky potvrzeny ze strany ČJF. Co se týče hobby závodů, od začátku roku 2023 realizovala Česká jezdecká federace potřebné technické přípravy v Jezdeckém informačním systému tak, aby byl připraven přijímat a evidovat i výsledky z hobby soutěží. Tedy výsledky sportovců z hobby soutěží, kde pořadatelé své výsledky do JIS zaslali, budou také automaticky ze strany ČJF potvrzeny. Ovšem u vykazovaných účastí sportovců na hobby soutěžích, kde výsledky nebyly dosud do JIS odeslány, bude nutné tyto výsledky doložit formou výsledkových listin, které prosím zasílejte spolu s výše uvedeným, aby ČJF byla schopná takové splnění kritérií obratem NSA doložit. Obdobně se bude postupovat u disciplín voltiž a reining, ze kterých se výsledky dosud v JIS neevidují. I na tyto sportovce je tedy možno žádat, jen je třeba postupovat obdobně jako u hobby soutěží,“ uvádí dále ČJF na svých internetových stránkách.
 
Na závěr ČJF zdůraznila, že se jedná o požadavek ze strany NSA, který musí splnit každý žadatel o dotaci v rámci výzvy NSA 18/2023 Můj Klub 2024. O této novince se zástupci ČJF dozvěděli v termínu otevření této dotační výzvy. „Spolehněte se prosím na naši maximální součinnost při potvrzování sportovců dle uvedených kritérií. Bod podmínky uvedené v dotačních podmínkách 12. 11. o sportování minimálně 35 týdnů v roce 2023 budeme brát za naplněné, pokud sportovec je registrován v ČJF od 1. 5. 2023,“ dodali ve svém vyjádření publikovaném POD TÍMTO ODKAZEM. Zmiňovanou dotační výzvu najdete TADY.
 
Zdroj: Česká jezdecká federace
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE