reklama 11B

Musíme si pokládat otázku, co bude s koňmi a jezdectvím dál, říká Rouč

ikonka

Praha se v minulém týdnu stala dějištěm generálního zasedání EEF. Při této příležitosti prezident ČJF Radek Rouč poskytl EquiTV exkluzivní rozhovor, v němž zdůraznil význam spolupráce národních svazů nad klíčovými otázkami budoucnosti tohoto sportu.
26.09.2023 09:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Česká jezdecká federace se hostila v druhé polovině září General Assembly EEF, tedy generální zasedání Evropské jezdecké federace. Po jejím skončení v pražském hotelu Botanique přijal pozvání k rozhovoru před kamerami EquiTV kromě dalších významných funkcionářů prezident České jezdecké federace Radek Rouč.
 
„Byla to akce evropského významu a jsem moc rád, že jsme dostali možnost zasedání EEF uspořádat. Bylo zde přes sedmdesát lidí a jednoduché to nebylo,“ řekl v úvodu. „Abychom byli schopni prosazovat naše zájmy, musíme se bavit s našimi partnery. – Spolupracujeme hlavně se sousedními svazy v Německu, Polsku, Rakousku a Slovensku, ale také dalšími federacemi. Všichni vidíme, že se svět mění a musí se změnit i Česká jezdecká federace. Věci, které chceme změnit, v mnoha západních zemích už mají vytvořené. Myslím si, že bychom neměli dělat českého kočkopsa, ale měli bychom se dívat, jak to dělají v ostatních zemích a inspirovat se,“ konstatoval Radek Rouč.
 

Nepřehlédněte: Evropa je nejvýznamnějším regionem pro světové jezdectví, říká Ibaňez

 
Také na General Assembly EEF se řešila otázka welfare koní. „Musíme si pokládat otázku, kde jsme a co bude dál. Když se bavíme o welfare, tak je nutné říci, že dnes má koně skoro každý. Dříve to bylo tak, že děti chodily do oddílů a tam se o ně učily starat. Tím, že ty oddíly zanikly, tak začínáme mít problém s informovaností lidí. Musíme na tom dál pracovat a zabývat se tím, co bude s koňmi dál a kam jezdectví směřuje,“ uvedl mimo jiného ve více jak 25minutovém rozhovoru pro internetovou televize EquiTV.cz.
 

 
Foto a video: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE