reklama 11B

ČJF se stěhuje na Zličín, schválila termíny MČR, ale nezveřejnila je

ikonka

Česká jezdecká federace zveřejnila na svém webu souhrnnou zprávu z posledního zasedání Výkonného výboru ČJF, z níž vyplývá, že se od 1. prosince přestěhuje sekretariát svazu do nových prostor. Termíny mistrovství 2024 však stále neoznámila.
31.10.2023 14:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Souhrnná zpráva České jezdecké federace z průběhu letošního osmého zasedání Výkonného výboru ČJF, u níž ovšem není uveden termín jednání, obsahuje mimo jiného informaci o schválení „předvýběru“ pořadatelů a termínů mistrovství České republiky v roce 2024, a to s výjimkou pořadatele drezurního šampionátu, o němž se prý stále jedná. 
 
Z výše zmíněného důvodu tak ani na konci října není publikována termínová listina mistrovských závodů pod hlavičkou ČJF. V minulosti přitom tato poměrně zásadní informace pro všechny pořadatele národních závodů byla známá už v průběhu září. V roce 2021 jsme se ji mohli dozvědět 30. září, před rokem až 14. října. Zprávy o pravděpodobných pořadatelích se tak zatím šíří jen kuloárně, případně přes zápisy některých komisí disciplín. Ta skoková navrhla Výkonnému výboru Jezdecké centrum Zduchovice jako organizátora mistrovství dětí a juniorů, Jezdeckou společnost Equitana Martinice pak pro pořádání šampionátu seniorů, žen a jezdců do 25 let. Samotná ČJF přitom avizovala na svém webu, že termíny závodů mistrovství ČR budou do JIS vloženy v týdnu od 16. do 22. října. K 31. říjnu tam jsou však pouze dva šampionáty – skokový v Martinicích, který proběhne od 26. do 28. července, a reiningový v Kozlovicích plánovaný na 7. a 8. září.
 
Výkonný výbor dále oficiálně schválil při nedávném zasedání termíny a pořadatele mezinárodních závodů v České republice, byť ČJF již 8. září prostřednictvím sociálních sítí vyzvala pořadatele těchto mítinků, aby provedli kontrolu svých plánovaných závodů na rok 2024 publikovaných ve veřejném FEI kalendáři. 
 

Čtěte také: V roce 2024 proběhne v ČR jedenáct mezinárodních jezdeckých závodů

 
„Dále byl na programu jednání schváleních nových STP pro rok 2024, které Výkonný výbor v předloženém znění schvaluje, vyjma drezurního STP. Drezurní STP pro rok 2024 projde další technickou úpravou a následně bude schvalováno též VV ČJF,“ zmiňují zástupci ČJF informace ke Sportovně-technickým podmínkám MČR 2024. Schválené dokumenty však v sekci „Kvalifikace a STP“ zatím zveřejněny nebyly a členové ČJF tak do dokumentů nemají možnost nahlédnout ani týden po jejich schválení. 
 
Výkonný výbor v neposlední řadě schválil žádost o obnovení komise rozhodčích. Kdo žádost podal, není zmíněno. Komise každopádně bude pracovat ve složení: Richard Bauer, Sylvie Boušková, Jan Metelka a Radovan Šalek, jenž byl jmenován předsedou tohoto poradního orgánu ČJF. „Komise rozhodčích ve své práci a zejména při přípravě pravidel bude úzce spolupracovat s komisemi disciplín a dalšími příslušnými komisemi,“ uvádí v souhrnné zprávě zástupci ČJF.
 
Asi nejzásadnější zprávu si představitelé svazu nechali téměř na závěr svého souhrnu. Od 1. prosince se sekretariát České jezdecké federace stěhuje do nového sídla v ulici Na Radosti 184/59, která se nachází na Praze 5 nedaleko od stanice metra Zličín. „Česká jezdecká federace se rozhodla pro přemístění kanceláře sekretariátu do nové a lépe přístupné lokace. K tomuto kroku přistoupila na základě častých stížností ke stávajícímu umístění sekretariátu od členské základny,“ stojí v souhrnné zprávě. Přesunem by mělo dojít k lepší dopravní dostupnosti a parkování přímo před objektem, v níž bude sekretariát sídlit. 
 
ČJF si od přestěhování také slibuje lepší pracovní zázemí, větší kapacitu a možnosti pořádání větších schůzek, konferencí i zasedání Výkonného výboru ČJF přímo v nových prostorách. „Poslední bod představuje finanční úlevu, neboť dosud se v případech větších shromáždění musely hradit částky za pronájem externích prostor, například těch patřících České unii sportu. Novinkou, dostupnou všem členům, bude v místě i služba podatelny,“ dodává k tomuto bodu ČJF. Jak se liší výše nájmu v nových a původních prostorách, ani způsob výběru nového sídla federace nezveřejnila.
 
Na úplný závěr souhrnné zprávy si zástupci ČJF nechali informaci, která nevychází ze zápisu zasedání Výkonného výboru a je navíc stará již čtvrt roku. „Česká jezdecká federace aktuálně nemá od 1. 8. 2023 navázanou žádnou spolupráci s mediální agenturou. Jakákoli mediální komunikace ke členům ČJF je tedy řízena a realizována pouze interními zdroji ČJF.“ Spolupráci s komunikační agenturou RHA Communications, s.r.o. navázala Česká jezdecká federace na základě rozhodnutí Výkonného výboru v březnu letošního roku. Rozhodnutí o ukončení spolupráce se nám však v dostupných zápisech ze zasedání VV ČJF dohledat nepodařilo.
 

Psali jsme: Sukdolák nejel na šampionát kvůli chybě komise. ČJF slibuje opatření

 
Zveřejněn byl již i zápis ze zmiňovaného osmého zasedání Výkonného výboru ČJF, které je datované k 24. říjnu. Z něj vyplývá, že členové výboru jednohlasně přijali usnesení týkající se situace ohledně neúplné přihlášky pro mistrovství světa mladých koní ve všestrannosti, o níž jsme již na webu Jezdci.cz informovali. „V souladu s projednaným bude upravena směrnice k reprezentačním výjezdům v rámci ČJF.“ 
 
Viceprezidentka pro ekonomiku ČJF Vladimíra Pospíšilová také informovala o průběhu předání účetnictví ČJF od Evy Pařenicové, která dle zápisu účetnictví zpracovávala na základě smlouvy do 31. září tohoto roku. Kdo účetnictví zpracovává od října, to v aktuálním zápisu ani v těch předešlých dohledat nelze. 
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE