reklama 11D

Další český úspěch ve Francii. Fine Anyway bylo fajn i na těžké dráze

ikonka

Část svěřenců Ingrid Janáčkové Koplíkové a Zdena Koplíka, kteří v minulých týdnech startovali na mítinku v Cagnes-sur-mer, se v úterý představila na závodišti Marseille Borely. Na těžké dráze vybojovali jedno vítězství a tři další dotované výsledky.
27.02.2024 19:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

Na patnáct dní staré druhé místo z Cagnes-sur-mer navázala hnědka Fine Anyway ze stáje Jany Dufkové, která navzdory náročným podmínkám ovládla dostih nezvítězivších tříletých klisen Prix Histoire de Filles (1800 m, 21 000 eur). Trenérka Ingrid Janáčková Koplíková si tak zapsala již sedmé letošní vítězství na francouzské půdě.

Theo Bachelot s klisnou začal ve vnější stopě uprostřed pole, ale už na protilehlé rovině převzal vedení a nastavil si tempo podle svých potřeb. Při vbíhání do cílové roviny se asi 500 metrů před cílem zdálo, že Fine Anyway je již pod tlakem soupeřů, podél bariéry však dokázala opět zmobilizovat síly a udržela o 3/4 délky za sebou útočící Over Chope.

Dobrý dojem z deset dní starého debutu v Cagnes-sur-mer potvrdil i ryzák King Warrior, běhající v barvách Petry Čapkové. V maiden Prix Race and Care (1800 m, 21 000 eur) finišoval třetí a byť na vítěze ztrácel více než osm délek, dokázal porazit tréninkového kolegu Gabona, který bral páté místo.

Na dotaci dosáhl i loňský dvojnásobný francouzský vítěz Apollon, připravovaný Zdenem Koplíkem pro stáj Lokotrans Slovakia CZ. Pětiletý valach dorazil v roztaženém doběhu classe 3 Prix de Saint-Loup (2000 m, 27 000 eur) do cíle jako sedmý. Stejné umístění, ale bez dotace, zaznamenal při svém debutu za majitelku Janu Dufkovou valach Reverso v classe 2 pro tříleté koně Prix des Arganiers (1200 m, 22 000 eur).

Do classe 4 Prix de Saint-Remy-de-Provence (1700 m, 13 000 eur) nastoupila hned trojice svěřenců Ingrid Janáčkové Koplíkové, ale nejlepší z nich Ganibet zaostal na sedmém místě za vítězem o přibližně 21 délek. Biritatou následoval na osmé a Totally Gold na poslední jedenácté příčce.




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE