reklama 11C

Rozloučení na hluboké dráze: V Cagnes-sur-mer nejlépe třetí Showpower

ikonka

Na těžké dráze a ve znamení hledání optimální stopy proběhl v pondělí závěr rovinového mítinku ve francouzském Cagnes-sur-mer. Posledních osm českých startů již další vítězství nepřineslo, v hlavní roli tentokrát byli tříletí s klasickými ambicemi.
26.02.2024 20:25  |  Autor: Martin Cáp  |  Foto: France Galop  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Hned tři příslušníci klasického ročníku z tréninku Ingrid Janáčkové Koplíkové včetně dvojice “zimních favoritů” nastoupili do handicapového Prix du Mercantour (1500 m, 24 000 eur). Po startu to vyneslo na špici Thea Bachelota na Showpowerovi, ale záhy se podél bariéry dostal na špici hřebcův tréninkový kolega Zabyak pod Ioritzem Mendizabalem.

V cílové rovině udržel Showpower krok s nejlepšími a doběhl třetí s odstupem 2 3/4 délky na vítěznou Get Together. Vermelho brala páté místo poté, co v oblouku obíhala vnější stopou. Zabyak zeslábl a skončil sedmý z devíti aktérů.

České stáje obeslaly ještě pět dalších dostihů mítinkové derniéry, ale další dotované umístění už nezískaly. Do Jarní ceny klisen přihlášená Romance při svém debutu na dráze uzavřela devítičlenný doběh dostihu tříletých nezvítězivších na 1300 metrů. Devátý byl při svém druhém startu i Opalka v prodejných tříletých na 2000 metrů.

Nedařilo se ani starším koním. Vytrvalkyně Let’s Get Loud doběhla osmá v classe 3 Prix du Cheiron (3200 m, 25 000 eur), její stájová kolegyně Ballerina byla jedenáctá v classe 3 Prix des Cigales (1500 m, 22 000 eur) a Royal Town se rozloučil s Riviérou dvanáctým místem v classe 3 Prix de Dieppe (1500 m, 27 000 eur).




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE