reklama 11C

ČJF vydala podmínky pro Zkoušky základního výcviku jezdce od 26. dubna

ikonka

Česká jezdecká federace informovala, že od 26. dubna je povoleno pořádání Zkoušek základního výcviku jezdce, a to za předpokladu splnění podmínek pořádání ZZVJ, veterinárních podmínek pro konání svodu koní a souhlasného stanoviska příslušné KHS.
26.04.2021 22:05  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Podmínky pořádání Zkoušek základního výcviku jezdce od 26. dubna do odvolání Česká jezdecká federace upravila následovně. 
 
Během předvedení koně jezdec vede koně na venkovní ploše 20 x 40 metrů, přičemž rozhodčí mohou být rozmístěni s odstupem dle mimořádných opatření. Při drezuře smí být jeden jezdec na venkovní ploše 20 x 40 metrů, rozhodčí mohou být rozmístěni s odstupem dle mimořádných opatření.  Nejinak je tomu při parkuru na kolbišti.
 
Zkouška společného opracování zahrnovala původně 3 až 4 jezdce na ploše 20 x 40 metrů. Tento počet lze snížit na počet 2 jezdců. Jezdci se během zkoušky na koních míjí, rozhodčí mohou být rozmístěni s odstupem dle mimořádných opatření.
 
Písemný test lze provádět ve venkovních prostorech s rozestupy dle mimořádných opatření. Ústní zkouška, která nahrazuje písemný test u dětí do 11 let, proběhne formou 1:1. 
 
Počet osob během ZZVJ byl stanoven na celkových 11 až 12 osob. Funkcionáři zahrnují 5 osob (3 komisaři, zdravotník, veterinář), pro pořadatele jsou vyhrazeny až dvě pozice (správce areálu, pomocný personál). Účastníci mohou být buďto dva, pokud je doprovází dvě osoby, příp. tři, v případě doprovodu jednou osobou.
 
Funkcionáři jsou během ZZVJ přítomni celý den a v pravidelných intervalech budou přijíždět a odjíždět účastníci a doprovodné osoby tak, aby se v areálu nepotkávali s předchozími ani následujícími účastníky.
 
Mezi povinnosti funkcionářů a účastníků patří mít s sebou potvrzení o negativním teste (max. 5 dní PCR test, nebo 72 hodin antigenní test). Je potřeba také dodržovat rozestupy dle mimořádného opatření. Všichni musí mít přes nos a ústa respirátor po celou dobu akce, výjimka platí pro jezdce ve chvíli, kdy sedí na koni. Fyzická přítomnost garanta ZZVJ není povinná, pouze doporučená.
 
Zdroj: ČJF
Ilustrační foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE