reklama 11B

ČJF mění podmínky zkoušek. Licenci může získat jedenáctiletý jezdec

ikonka

Přesně o rok posunula Česká jezdecká federace věkový limit pro složení zkoušek základního výcviku. Rozhodl o tom Výkonný výbor na svém jednání 21. května. Změnil i další články ve vzdělávání a upravil skoková pravidla.
24.05.2019 13:23  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
Licence České jezdecké federace mají daný věkový limit, kdy může uchazeč splnit zkoušky, na základě kterých získá dané oprávnění. Pro licenci všeobecnou, drezurní, reiningovovu a vytrvaleckou u jezdců na velkých koních platila po mnoho let hranice dvanácti let. Tedy licenci mohl dostat pouze uchazeč, který v daném kalendářním roce dovrší dvanáct let.
 
Výkonný výbor schválil 21. května změnu! Více vybíráme z aktualit na webu ČJF:
 
Přinášíme několik důležitých informací pro rozhodčí, stewardy, zdravotníky a instruktory/trenéry. VV ČJF na svém 2. zasedání dne 21. 5. 2019 schválil několik úprav v pravidlech jezdeckého sportu a dokumentu vzdělávání.
 
Nejzásadnější změnou, která vejde v platnost 1. 6. 2019, je možnost skládání ZZVJ (všeobecná, ZZVJ-D, ZZVJ-E, ZZVJ-R) na velké koně od počátku kalendářního roku, ve kterém jezdec dovrší 11 let věku s možností ihned po složení zkoušek a zaplacení licence na velkém koni startovat na oficiálních závodech. Účast na MČR je dále možná teprve po dosažení 12 let věku. Dále tato všeobecná licence v 11 letech sportovce neopravňuje ke startům v disciplíně Spřežení. 
 

Aktualizovaný dokument vzdělávání naleznete v sekci Vzdělávání / Dokumenty

 
Výkonný výbor upravil také skoková pravidla. Konkrétně přibyla příloha SK4 jako závazný výklad a také návod pro rozhodčí, zdravotníky a pořadatele, jak postupovat po pádu. Tento výklad je platný dnem schválení a uveřejněním v aktualizovaných pravidlech, tedy od 23. 5. 2019.
 

Aktualizovaná pravidla včetně formuláře pro evidenci pádů zdravotní službou jsou již uveřejněna na stránkách ČJF v sekci Dokumenty / Pravidla

 

Zdroj: web ČJF



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE