reklama 11A

Christensson školil ve Vrchovanech. Letos tam připraví i trať pro MČR

ikonka

Školení se známým mezinárodním stavitelem tratí všestrannosti Larsem Christenssonem ve Vrchovanech se zúčastnila před několika dny téměř třicetičlenná skupina funkcionářů všestrannosti. Podrobnosti o průběhu zaslala Markéta Kvapilová.
28.06.2021 12:41  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Švéd Lars Christensson je mezi jezdci všestrannosti známá osobnost. Několik let se aktivně zapojoval do tréninku frekventantů SCM ve všestrannosti a doprovázel naše mladé jezdecké naděje na mezinárodní závody ve všestrannosti. Na základě spolupráce byl letos pověřen přípravou krosových tratí pro mistrovství České republiky, které se bude konat právě ve Vrchovanech, kde před několika dny školil funkcionáře.
 
Školení bylo připraveno jak pro stavitele a technické delegáty, tak bylo určené i pro rozhodčí této krásné disciplíny. Celý den probíhal ve velmi přátelské atmosféře. I přes nepříliš vlídné počasí, pršelo skoro celý den, Lars neúnavně přednášel, vysvětloval a reagoval na četné dotazy. Díky výbornému materiálnímu vybavení areálu ve Vrchovanech bylo možné si ukázat přímo v terénu různé možnosti jak při vlastní stavbě trati pro cross, tak různé příklady usazení přírodních překážek do terénu při dodržení všech zásad o bezpečné překonání. 
 
Velice poučné byly nejen diskuze o dodržení plynulých linií nájezdu, měření vzdáleností, vnímání jednotlivých průčelí a profilů koňskýma očima, ale i ukázka využití jednotlivých překážek pro stavbu tratí různých stupňů. Lars je ve všestrannosti velice aktivní člověk, seznamoval nás i se švédskými národními úpravami, tak dnes zúčastnění vědí, jak jednoduše řešit problémy „švédskou metodou“.
 
Snad každý ze zúčastněných si z tohoto dne odnesl mnoho poznatků pro využití ve své funkci, ať působí na závodech jako rozhodčí, stavitel či technický delegát. Jako červená niť se vinul ve všech diskutovaných kapitolách o průběhu závodů důraz na dodržování „kolektivního ducha“, spousta činností při organizování závodů ve všestrannosti se prolíná a jen zasvěcenou odbornou diskusí a vzájemným respektem hlavních funkcionářů závodů lze závody bezproblémově řídit. 
 
„Touto cestou bych chtěla poděkovat majitelům areálu ve Vrchovanech, hlavně Pavlu Studničkovi, který i v pro něho velmi náročné době – 14 dní před zahájením závodů ve všestrannosti, kterých se zúčastní cca 240 koní – si našel časový prostor pro přípravu a celodenní realizaci tohoto školení včetně přípravy zázemí a dobrého občerstvení. Velký dík a uznání patří také Gabriele Slavíkové, která neúnavně téměř celý den překládala Larse z angličtiny. Pochopitelně uznání patří všem, kteří do Vrchovan přijeli, této vzdělávací akce se aktivně zúčastnili a vydrželi i přes velmi nepříznivé počasí do večera. Je vidět, že funkcionáři všestrannosti se chtějí vzdělávat a chtějí čerpat ze zkušeností zahraničních odborníků. Takovéto akce mají smysl! Přejme si navzájem, abychom v podobných akcích mohli pokračovat,“ uvedla za organizátory školení Markéta Kvapilová.
 
Foto: poskytla Markéta Kvapilová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE