reklama 11A

Zlatá podkova 2021 začala v Přeštěnicích. Závody s nevítanými hosty

ikonka

První červnový víkend opožděně odstartoval seriál Zlatá podkova 2021 ve všestrannosti. Hlavní soutěž ovládla Michaela Balounová s Empatií. Mnohem více než o výsledcích se však hovořilo o nevítaných hostech, kteří si odnesli peníze, ale i fotoaparáty.
07.06.2021 20:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
 
V úvodním kole Zlaté podkovy, které se konalo v Přeštěnicích, zvítězila Michaela Balounová s Empatií, a to poměrně s výrazným náskokem. Její bodové skóre bylo 39,91 bodů. Terénní zkoušku zvládla dokončit bez penalizace a na parkuru inkasovala pouze čtyři trestné body.
 
Druhá Marie Smolíková s Hanah měla po drezuře 39,21 bodů, ale kros šla čistě a parkur dokončila s osmi body. Naopak 20 bodů ze skokové zkoušky znamenalo pro Radku Synkovou v sedle valacha A Cruyffa až třetí pozici. Celkově nasbírala 58,30 bodů. Čtvrtým dokončivším byl se 70,21 body Jiří Maxera s Desire.
 
Ve Stříbrné podkově se nejvíce dařilo Elišce Orctové s Kireou, Bronzovou podkovu ovládli Viktor Regnard a Eltio. 
 
Sportovní výkony v Přeštěnicích však bohužel zastínila nepříjemná událost, jelikož do dějiště závodů zavítal nevítaný host, či hosté. „Vykradl auta a odcizil peníze z peněženek pár lidem, ale hlavaně Marcelovi Runštokovi ukradli dva fotoaparáty,“ uvedla jedna z dotčených Martina Grofová. Současně vyslovila přání, zda by lidé od koní, a hlavně z komunity všestranných jezdců, přispěli na novou výbavu oblíbenému fotografovi, který pravidelně dokumentuje průběh závodů v této disciplíně a poskytuje je ostatním ke stažení.  Příspěvek ve skupině Máme rádi všestrannost Jezdci.cz měl obrovský ohlas, za dva dny si jej přečetlo dvacet tisíc uživatelů. 
 
Ačkoliv žádná veřejná sbírka nevznikla, mnozí se rozhodli, že pomohou. Na oficiální stránce zmíněného fotografa „Marcel Runštuk photo“ je uvedeno v záhlaví číslo jeho bankovního účtu a lidé tak vlastně neformálně přispívají na další poutavé fotogalerie nejen z průběhu sportovního klání, ale také s množstvím úsměvných momentek. 
 
Na snahu známých a kamarádů reagoval i sám Marcel Runštuk prostřednictvím svého soukromého účtu na Facebooku. „Přátelé, já vůbec nevím, co mám napsat. Teď mi to vše pomalu dochází, co se vlastně stalo. A stále mám slzy na krajíčku, když vidím, že mi opravdu chcete pomoci a někteří už pomáháte se opět vrátit s fotoaparáty na jezdecké závody. Je to od vás moc hezké a věřte, že tímto se budu snažit ještě víc vám dokumentovat ty vaše – naše závody. Nevím, kterým lidičkám mám vůbec poděkovat za veškeré informace napsané, sdílené na sociálních sítích o finanční pomoci. Děkuji moc za obrovskou podporu jak psychickou, tak finanční. Mám vás rád,“ vzkázal Marcel Runštuk.
 
Ilustrační foto: Marcel Runštuk



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE