reklama 11C

CAI v Písečném proběhne až v červnu. Vozatajové řeší kolizi s Humpolcem

ikonka

Mezinárodní závody spřežení CAI v Písečném nad Dyjí byly původně naplánovány na 16. až 19. května. Pořadatelé se je však rozhodli přesunout na nový termín od 6. do 9. června, kdy je však v národním kalendáři kvalifikace Zlaté podkovy v Humpolci.
10.03.2024 19:16  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Informaci o změně termínu CAI Písečné nad Dyjí přinesl web Spřežení.cz. Ten současně upozornil na termínovou kolizi, jež kvůli tomu nastala. „Bohužel nový termín těchto závodů se shoduje s národními závody v Humpolci vypsanými na 8. až 9. června, kde mělo proběhnout jedno z předkol Zlaté podkovy. Vyjednání těchto závodů nás stálo velké úsilí a pokud se nepodaří naplnit dostatečný počet startujících, tak budou závody zrušeny, a tím domácí scéna spřežení přijde o další národní závody, kterých nemáme mnoho,“ uvedli správci vozatajských stránek.
 
„Chceme všechny jezdce poprosit, aby nás nezávazně předem informovali, zda i přes tuto změnu plánují účast v Humpolci,“ dodali s tím, že stačí poslat SMS zprávu na telefonní číslo 607 718 928. Kontaktní osobou je Vladimír Štursa a obsahem zprávy by mělo být jméno a soutěžní kategorie, v níž chce dotyčný startovat. Uzávěrka „bleskového průzkumu“ mezi vozataji byla stanovena na pondělí 11. března ve 12:00 hodin.
 
„Je to velmi nepříjemná situace, neboť pořadatelů závodů spřežení stále ubývá a je pro nás důležité si ty současné udržet. Pevně tak doufáme, že se celou situaci podaří vyřešit, aby tyto národní závody mohly proběhnout,“ řekl redakci Jezdci.cz předseda komise spřežení Jiří Kunát. 
 
První venkovní závody složené z drezury a parkuru proběhnou 6. dubna ve Slatiňanech. Kompletní soutěže se budou konat poprvé při tradičním Rudolfově poháru CAI-W v Kladrubech nad Labem. Ve dnech 3. až 5. května je v kalendáři akcí mítink v Semicích. O čtrnáct dní později vznikla kvůli posunu CAI v Písečném mezera ve čtrnáctidenním cyklu a dalším mítinkem je tedy až červnové kvalifikační kolo Zlaté podkovy v Humpolci, jehož uskutečnění je nyní nejisté.
 
Druhou polovinu vozatajské sezony otevírají 6. a 7. července Čakovičky – Nová Ves. Ve dnech 1. až 8. srpna proběhne mistrovství České republiky v Tlumačově a o dva týdny později se bude konat finále Zlaté podkovy v Humpolci. Poslední srpnový den je termín Semického derby a tečku za sezonou disciplíny spřežení udělají od 26. do 29. září závody v Heřmanově Městci.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE