reklama 11C

Zariyannka se seznamuje s dráhou v Rijádu, do boje zasáhne i Janáček

ikonka

Zariyannka a Ingrid Janáčková Koplíková ladí formu v dějišti Saudi Cupu. V pátečním mezinárodním handicapu na 2100 metrů o půl milionů dolarů se představí i španělský šampion Václav Janáček, který získal angažmá na veteránovi Norayovi.
17.02.2021 16:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Dvě jedničky přisoudil Zariyannce los startovních čísel před Al Rajhi Bank Saudi International Handicapem. Historicky první česká zástupkyně v rámcovém programu Saudi Cupu bude mít ve čtrnáctičlenném poli jedenáctku a odskočí z jedenáctého startovního boxu. Půl milionem dolarů dotovaný dostih se poběží v pátek v 15:45 místního času (13:45 SEČ).
 
Čtyřletá hnědka stáje Lokotrans Slovakia CZ strávila první dny v Rijádu v předepsané karanténě a ve středu ráno se v sedle s Ingrid Janáčkovou Koplíkovou objevila na cvalové dráze. Oficiální zpravodajství pořadatelů z tréninku se nicméně české dvojici zatím nevěnovalo.
 
"Vítězka českého Oaks v srpnu na 2400 metrů. Zdá se, že by měla distanci 2100 metrů bez problémů prostát," konstatuje na adresu Zariyannky stručná charakteristika pořadatelů po úterní uzávěrce startovní listiny.
 

Podcast s Miroslavem Rulcem: Díky Světlé Hoře jsem dodnes u koní, byla to škola

 
O další českou stopu v dostihu obeslaném koňmi ze čtyř zemí se postará žokej Václav Janáček, který bude v sedle jednoho ze dvou španělských účastníků Noraye. Devítiletý tempař trenéra Enriqua Leona Penate doma loni vyhrál čtyři dostihy.
 
"Ještě to nemám nastudované, ale je to handicap, těžko cokoli odhadovat. Nejlépe samozřejmě vypadají koně z Bahrajnu," poznamenal Janáček.
 
Penate pošle do dostihu ještě osmiletého Federica, kterého pojede Hollie Doyle. Oba španělští koně ve středu absolvovali pomalý cval. "Jsou fit, v příštích dnech už budeme pracovat jen lehce. Oba strávili cestu dobře, i když byla pro ně dost dlouhá. Jsem s nimi spokojen a cítím hrdost, že jsme tady," řekl Penate.
 
Největší pozornost místních je však upřena na koně z Bahrajnu a Saúdské Arábie. Na startu bude například loňský vítěz bahrajnského King’s Cupu What A Welcome. Frankie Dettori se vyhoupne do sedla pětiletého Rayounpoura ze stáje Al Adiyat Racing. Pětiletý valach loni ještě v péči Michaela Halforda vyhrál dva handicapy v Irsku a po přechodu k Allanu Smithovi si připsal dostih na 2400 metrů v Bahrajnu.
 
Walkinthesand vyběhl ve Velké Británii rating 105 a mezitím má na kontě vítězství na 2100 metrů v Saúdské Arábii. Scars Are Cool a Proven Reserves v minulosti zaznamenali vítězné série ve Spojených státech, mají však minimální zkušenosti s travnatým podkladem.
 
Travnatý ovál na rijádském závodišti krále Abdulazíze má obvod 1800 metrů, cílová rovina měří 438 metrů.
 
 

Psali jsme o Zariyannce

 
 
 
 
Foto: Zdeno Koplík / FB stránka Dostihová stáj Koplíků



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE