reklama 11D

Záhada vyřešena? Hvězdný Might Bite je po operaci

ikonka

Jedna z největších hvězd britských překážkových dostihů Might Bite absolvoval operaci měkkého patra. Trenér Nicky Henderson doufá, že zásah veterinářů přinese řešení valachovy vleklé výkonnostní krize. Jist si ale není.
04.01.2019 11:00  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Je to jedna z největších záhad britské překážkové zimy. Desetiletý valach Might Bite, druhý z loňského Cheltenham Gold Cupu, se potýká s hrozivým poklesem formy. Poté, co koncem listopadu doběhl na posledním pátém místě v Betfair Chase, nenapravil si reputaci ani nepodařenou obhajobou vítězství v King George VI Chase na svatého Štěpána. Na vítězného Clan Des Obeaux ztrácel ze sedmého místa propastných 37 délek, během dostihu navíc udělal několik skokanských chyb.
 
Trenér Nicky Henderson z toho vyvodil dva závěry. Might Bite se ve čtvrtek podrobil operaci měkkého patra a jeho příštím startem bude až Gold Cup, který se letos poběží 15. března.
 
"Vypadá v pořádku, nejsme schopní najít žádný problém. V osmi z deseti podobných případů, kdy se kůň jinak jeví jako zdravý, se jedná o problémy s dýcháním. To je jediný závěr, který nám dával smysl," prohlásil Henderson.
 
Might Bite už jednu operaci horních dýchacích cest prodělal před třemi lety. Po svém posledním dostihu podle trenéra lehce krvácel z nozdry. "Sám nevím, jestli ho zastavilo právě tohle, ale dali jsme hlavy dohromady s odborníky a došli k tomuto řešení. Zda to veškeré potíže vyřeší, je samozřejmě nejisté, ale měl jsem celou řadu koní, kterým to nakonec pomohlo," dodal Henderson.
 
V barvách syndikátu The Knot Again Partnership běhající Might Bite vyhrál deset ze svých dosavadních 18 startů. Na dotacích vyběhal 600 000 liber. Valachův kurs před Cheltenham Gold Cupem klesl na 16:1, aktuálním favoritem nejprestižnějšího překážkového dostihu sezóny je Presenting Percy (4:1).
 
Ilustrační foto: Marcela Kvochová



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE