reklama 11C

A F…. vítězí! Noční můra komentátorů debutuje

ikonka

Sobotní dostihy v Sandownu mají nečekané lákadlo. Poběží kůň, jehož jméno může při troše smůly znít jako populární anglický vulgarismus. Držte komentátorovi palce, píše list Racing Post. A jak zní to jméno? Dozvíte se uvnitř článku.
03.01.2019 19:30  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Simona Holta čeká v sobotu perné odpoledne. Stálý komentátor na britském závodišti Sandown se v úvodním dostihu Unibet Juvenile Hurdle poprvé setká se čtyřletým hnědákem Fukuto. A diváci v ochozech i u televizních obrazovek budou napjatě čekat, zda komentátor v zápalu boje vysloví valachovo jméno jakýmkoli způsobem, který by připomínal známý anglický vulgarismus.
 
Ano, nad Simonem Holtem se vznáší přízrak pověstného "F word".
 
"Je to ten druh jména, který může komentátora budit ze snů. Jenom jedno uklouznutí jazyka může mít za následek obrovskou ostudu. Zejména ve světě určovaném sociálními médii," podotýká list Racing Post.
 
Zkrátka a dobře se blíží situace, o které vtipálci mezi anglickými chovateli a majiteli sní už při pojmenování svých budoucích nadějí. Britská dostihová autorita ale mnohé pokusy o obhroublé vtípky utíná už v zárodku.
 
V případě Fukuta nicméně stevardi nemohli nijak zasáhnout, neboť valach se narodil ve Francii. Tam také absolvoval první dva starty a v říjnu slavil vítězství v Argentanu. "Samozřejmě jsem ho koupil kvůli tomu jménu. Když jsem ho viděl, nemohl jsem tomu uvěřit. Prostě jsem ho musel mít," tvrdí hnědákův současný trenér David Bridgwater.
 
A nebyla to zrovna laciná investice. Syn plemeníka Cokorika stál britské zájemce 52 000 eur. Teď Bridgwater spolu s majiteli doufá, že se Fukuto dokáže prosadit i jinak než jako protagonista kuriózních videí na sociálních sítích.
 
A komentátor Simon Holt? Tomu nezbývá, než se s tím co nejlépe poprat. Britští dostihoví novináři už vyzývají čtenáře, aby si na nebohého Holta v sobotu vzpomněli.
 
Foto: Fukuto při svém loňském vítězství ve Francii



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE