reklama 11C

Zadrženě o 9 délek. Bartoš a Váňa zakončili životní sezonu stylově

ikonka

Josef Bartoš a Josef Váňa ml. dominovali italské překážkové sezoně stylem start - cíl. Poslední letošní vítězství si připsal na čtvrtečním mítinku v Pise, byť k lehkému triumfu Capivariho přispěl i smolný pád krajana Arkalona na předposledním skoku.
19.12.2019 16:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
Šampionské tituly měli jisté už dlouho před koncem italské sezony, ale na vítězné kadenci trenéra Josefa Váňi mladšího a jeho stájové jedničky Josefa Bartoše to nic nezměnilo. Rok plný úspěchů zakončili ve čtvrtek stylovým vítězstvím rekonvalescenta Capivariho na závěrečném mítinku v Pise.
 
Pro Bartoše to bylo letošní vítězství číslo 38, Váňa mladší se prosadil po třiapadesáté. Zatímco Bartoš je šampionem italských překážkových jezdců popáté, pro Váňu mladšího je to v jeho úvodní trenérské sezoně šampionská premiéra. Mezi jezdci kraloval v roce 2017
 
Premio Szelvar (3500 m, 15 000 eur) přes proutěné překážky slibovalo atraktivní podívanou. Kromě Capivariho, který startoval po roce a čtvrt dlouhé pauze, se sešli na startu dvojnásobný vítěz Gd2 z Milána Arkalon a vítěz loňského Gran Corsa Siepi di Milano (Gd1) Champ de Bataille.
 
 
O svižné tempo se podle svého zvyku postaral pětiletý Arkalon pod Janem Faltejskem. Zástupce stáje Dr. Charvát se podobně jako při svém letošním debutu ve Štrasburku tlačil při skocích na levou stranu, ale ještě při točení do závěrečného oblouku působil suverénním dojmem.
 
Na předposlední překážce však neustál dopad a jeho pád otevřel cestu ke snadnému vítězství Bartošovi na sedmiletém Capivarim, který do té doby číhal na druhé pozici. Bělouš ze stáje Scuderia Aichner SRL lehce odskočil od zbytku pole a v cíli měl devět délek na polskou Dallinu z tréninku Roberta Swiateka.
 
Třetí doběhl Mezajy v sedle s Rostislavem Benšem, Champ de Bataille obsadil vzdálenou pátou příčku.
 
Koně trénovaní v Česku si ve čtvrtek připsali ještě jedno druhé a třetí místo v dostizích tříletých koní a v obou případech je vedl Josef Bartoš. V úvodní steeplechase Premio Prova D’assagio (3200 m, 18 700 eur) finišovala Saint Shine třetí, Minuit podlehl v proutkách Premio Tacito (3500 m, 12 100 eur) pouze vítěznému Legend Island.
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE