reklama 11D

Pocta japonské legendě. Žokej Yutaka Take ponese olympijskou pochodeň

ikonka

Jedním z hvězdných japonských sportovců, kteří ponesou olympijskou pochodeň před Tokiem 2020, bude Yutaka Take. Žokej Deep Impacta tak půjde ve stopách Frankieho Dettoriho, Jasona Maguira a mnoha dalších.
18.12.2019 17:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B
Hvězdný žokej Yutaka Take bude jedním z účastníků štafety olympijské pochodně před hrami v Tokiu. Na informaci japonských médií upozornil webový magazín World Horse Racing.
 
50letý Take je žijící legendou japonského dostihového sportu. Syn slavného jezdce Kunihika Takeho jezdí od roku 1987. Celkem nasbíral více než 4000 vítězství a drží celou řadu rekordů. V sedle Deep Impacta získal japonskou trojkorunu, zvítězit dokázal i ve Francii, Velké Británii, Austrálii, Hongkongu, Dubaji, USA či v Německu.
 
Štafeta olympijské pochodně je novodobá tradice, zavedená před olympijskými hrami 1936 v Berlíně na popud činovníka Carla Diema.
 
Take zdaleka nebude prvním žokejem v historii štafet. Například před hrami v Londýně 2012 běžel s olympijskou pochodní Frankie Dettori. Vítěz Velké národní Jason Maguire ji dokonce v sedle hnědáka Overturna dovezl na závodiště v Chesteru.
 
Zatímco samotné olympijské štafety se v minulosti zúčastnila celá řada zástupců jezdectví a dostihového sportu, pocty zažehnout olympijský oheň v dějišti her se dostalo pouze švédskému parkurovému jezdci Hansi Wiknemu v roce 1956.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE