reklama 11D

Souboj starých známých. Borsakov porazil v Deauville bývalého kolegu

ikonka

Až do poslední chvíle byl v pondělním Deauville ve hře o vítězství veterán Borsakov. A nebyl jediným zástupcem stáje Hany Veselé a trenéra Václava Luky, kdo na francouzské dráze vybojoval dotovanou příčku.
16.12.2019 17:14  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Svěřenci Václava Luky v pondělí přidali další dvě dotovaná umístění ve francouzském Deauville. Sedmiletý Borsakov přišel o vítězství v prodejním dostihu na 1500 metrů až v posledních cvalových skocích a obsadil těsnou třetí příčku, bělka Rousse následně přidala páté místo v kvalitně obsazeném dostihu na 1900 metrů.
 
Čtvrtý z loňského EJC Leram Million Borsakov se v Prix de Grandouet (1500 m, 18 000 eur) potkal mimo jiné se svým bývalým tréninkovým kolegou Sinbadem, kterého nyní trénuje Waldemar Hickst pro majitele Guida Schmitta.
 
Frank Paniucci se chtivého hnědáka ze stáje Hany Veselé snažil držet a usadil ho na blízkou třetí příčku. V cílové rovině dlouho držel vedení, až těsně před mezníkem ho o decimetry předstihli Song Of Life a Vautrin. Sinbad doběhl šestý.
 
Ještě těžší úkol čekal v Prix Vodkato (1900 m, 21 000 eur) na valachovu stájovou a tréninkovou kolegyni Rousse, která v sedle s Tonym Picconem nastupovala proti pěti koním se statusem blacktype.
 
Klisna cválala po celý dostih schovaná uprostřed pole a při vbíhání do cílové roviny ji Piccone posunul vnější stopou dopředu. Rousse přišla s táhlou koncovkou, která stačila na páté místo. Na první Nisreen, listed vítězku v barvách Teamu Valor, ztrácela česká zástupkyně necelých šest délek.
 
Třetí finišoval grupový vítěz z Norska Trouble Of Course, někdejší kandidát Českého derby Wetrov skončil osmý.
 
 
Ilustrační foto: Borsakov na snímku Pavly Pechmanové




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE