reklama 11A

Z Prahy do Olomouce. Sérii mezinárodních závodů si užívají nejen Češi

ikonka

Anna Kellnerová, Tereza Svobodová, Aleš Opatrný, ale třeba také vítěz sobotní Diamond Tour při CSIO3*-W v Praze Bruce Goodin a řada dalších parkurových jezdců míří z Chuchle Areny rovnou do olomouckého Equine Sport Centra na závody J&T BANKA CSI3*-W.
20.06.2022 16:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Sotva skončily jedny mezinárodní parkurové závody v Praze, tak začínají další v Olomouci. Z Chuchle Areny Praha do Equine Sport Centra Olomouc míří na J&T BANKA CSI3*-W mnoho jezdců a koní. 
 
Z českých reprezentantů si naplánovali dvoutýdenní skokovou túru například členové národního týmu při Poháru národů Anna Kellnerová a Aleš Opatrný, ale i nadějná mladá jezdkyně Tereza Svobodová, která před necelými třemi týdny vyhrála Grand Prix CSI2* ve Zduchovicích a ve Velké Chuchli si odbyla premiéru ve tříhvězdičkové Velké ceně. 
 
I když náročnou soutěž nedokončila, motivace pro nadcházející týden jí nechybí. „Tříhvězdičkové závody v Praze byly na výrazně vyšším levelu, než byly Zduchovice. Uplynulý víkend mi bohužel nevyšel podle plánu. Britania měla neskutečnou formu a o to více mě mrzí, že z mé strany přišly chyby. Určitě bych se však ráda kvalifikovala do Grand Prix v Olomouci, byť ještě uvidím, s jakým koněm bych ji absolvovala,“ uvedla Tereza Svobodová, která před rokem v Olomouci vyhrála s Britanií Grand Prix European Youngster Cupu pro jezdce do 25 let a v sedle Kleiner Lorda skončila desátá ve Velké ceně. Ta tehdy byla vypsaná na úrovni kategorie CSI2*. 
 
Aleš Opatrný bude mít možnost po dvou letech zopakovat prvenství v hlavní soutěži s Forewerem, i když právě účast jeho stájové jedničky byla po pátečním Poháru národů ohrožena. Forewer si totiž přišlápl při týmové soutěži levou přední podkovu a nebylo jisté, zda si při tom nepřivodil zranění kopyta. Naštěstí se to nepotvrdilo a v neděli již opět startoval. V Praze se mu do rozeskakování nedělní Grand Prix probojovat nepodařilo, a proto nejen on doufá, že v Olomouci to bude jinak: „Jsem rád, že je Forewer v pořádku a již se do Olomouce těším.“
 

Psali jsme: Na Světový pohár J&T BANKA CSI3*-W Olomouc dorazí 270 koní z 13 zemí

 
Z našeho hlavního města míří na Hanou také kompletní slovenský tým v čele s Radovanem Ciberem, jenž je v Olomouci doslova jako doma. Mezi účastníky nechybí jeho reprezentační kolegové Dominka Gaalová, Bronislav Chudyba a Radovan Šillo. Podobný plán má například i Novozélanďan Bruce Goodin. Ten v Chuchli vyhrál sobotní Diamond Tour, a tak jistě bude patřit i mezi favority pro nacházející mítink. 
 
„V posledních dnech jsme zaznamenali zvýšený zájem o dohlášení na naše závody a v tuto chvíli se dá říct, že kapacita mítinku je zcela zaplněna. Během úterka by mělo k nám dorazit zhruba 260 koní z třinácti zemí. Diváci se mají na co těšit,“ podotkla ředitelka závodů Michaela Smrčková. V Olomouci se bude závodit od středy 22. do neděle 26. června a po všechny dny bude vstup zcela zdarma. 
 
Pro ty, kteří zejména ve všední dny nebudou moci zajet do Equine Sport Centra osobně, je nachystán on-line přenos. Ten bude dostupný na stránkách akce s adresou www.csiolomouc.cz, ale také na iVysílání České televize – ČT Sport plus a v neposlední řadě na internetových kanálech EquiTV.cz a ClipMyHorse.TV. 
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE