reklama 11A

WoSJ neinformuje o finále Světového poháru v Rijádu kvůli diskriminaci žen

ikonka

Nejznámější mezinárodní zpravodajský web o parkurovém skákání World of Showjumping se rozhodl v tomto týdnu neinformovat o průběhu finále Světového poháru v Rijádu. Redakce nechce propagovat akci v zemi, kde jsou diskriminovány ženy.
19.04.2024 13:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: FEI/Martin Dokoupil  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Velká část parkurového světa v těchto dnech sleduje průběh finále Světového poháru v parkurovém skákání, které hostí saudskoarabský Rijád. Ne všechna oborová média však sdílí zájem o tuto sportovní událost. Reakce webu World of Showjumping ve středu zveřejnila stanovisko, že zmíněnou akci nebude redakčně pokrývat a nebude ani přebírat oficiální tiskové zprávy Mezinárodní jezdecké federace (FEI).
 
„Na webu World of Showjumping jsme každoročně pokrývali FEI Jumping World Cup od doby, kdy jsme poprvé spustili v roce 2011 naše stránky. Po interních diskuzích jsme se však rozhodly, že letošní finále nebudeme pokrývat a také nezveřejníme tiskové zprávy FEI z této akce. Skutečnost, že muži a ženy soutěží jako rovnocenní partneři je jedním z jedinečných aspektů jezdeckého sportu. FEI na svých stránkách propaguje genderovou rovnost a začlenění jako jednu ze základních hodnot jezdeckého sportu. Vyjadřuje také podporu LGBTQ+ komunitě. V roce 2019 se však rada FEI rozhodla přidělit finále Longines FEI Jumping World Cup 2024 Saudské Arábii – zemi, kde ženy podléhají mnoha diskriminačním omezením v různých sférách života, což dokazuje několik organizací pro lidská práva. Saudská Arábie je navíc uvedena organizací Amnesty International na seznamu sedmi diskriminačních (nebo smrtících) zemí pro LGBT lidi,“ uvedly členky redakce World of Showjumping a doplnili odkaz na článek z The Guardian o ženských aktivistkách v Saudské Arábii, v němž je uvedeno, že mezinárodní společenství musí hnát Saudskou Arábii k odpovědnosti za porušování lidských práv a nenechat sportovními aktivitami a partnerstvím celebrit odvádět pozornost od toho, jaký život občanů zmíněného království doopravdy je.
 
„Jako čistě ženský tým autorek a fotografek považuje World of Showjumping za eticky problematické propagovat letošní finále Longines FEI Jumping World Cup kvůli výběru hostitele FEI. Ti, kteří chtějí sledovat zpravodajství z této akce, mohou navštívit oficiální internetové stránky FEI, dodávají ve svém prohlášení.
 

Souhlasíte se stanoviskem redakce webu World of Showjumping, která se rozhodla neinformovat o finále Světového poháru, jelikož se koná v Saudské Arábii, kde jsou podle několika lidskoprávních organizací diskriminovány ženy a lidé z LGBTQ+ komunity?

celkem hlasů: 88

Hlasování skončilo.

Ano 56 / 63.64%
Ne 25 / 28.41%
Nemám na to vlastní názor 7 / 7.95%



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE