reklama 11C

Sára Vingrálková v Rijádu zariskovala a uspěla. Po prvním kole je třináctá

ikonka

Ve středu se v saudskoarabském Rijádu uskutečnilo první kolo finále Světového poháru v parkurovém skákání. Česká reprezentantka Sára Vingrálková úvodní honební skákání zvládla skvěle a obsadila dílčí třinácté místo.
17.04.2024 22:44  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Tomáš Holcbecher, poskytla redakce časopisu Jezdectví  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
První kolo finále Světového poháru v Rijádu proběhlo ve středu večer a hodnoceno bylo podle tabulky C, což znamená, že soutěžící za chybu na překážce nedostávají čtyři trestné body, ale tři trestné sekundy. 
 
Česká reprezentantka Sára Vingrálková si vybrala pro zahajovací start valacha Kas-Sini DC, kterého při úterním tréninku více šetřila. „Warm-up jsem absolvovala s Easym a skákal velmi dobře. Kas-Siniho jsem měla na parkuru, ale jezdila jsem s ním pouze mezi skoky, neskákala jsem s ním. Dnes se od rána cítil velmi dobře a výsledkem jsem moc spokojena,“ řekla v úvodu rozhovoru pro EquiRadio Sára Vingrálková.
 
Parkur dokončila v čase 74,50 sekundy, což stačilo na skvělou třináctou příčku, která byla dotována dvěma tisícovkami eur. „Do prvního kola jsem vstupovala s tím, že bude potřeba trochu riskovat, jelikož je hodnocena dle tabulky C a i s jednou chybou se může jít na přední příčky… – Jednou z nejrizikovějších částí parkuru byl obrat na bednu, který byl opravdu velmi krátký. Já jsem startovala až jako patnáctá, a tak jsem se dívala na koně, kteří šli přede mnou. Tento nájezd do té doby zvolili jen tři jezdci, a tak jsem se rozhodla to risknout. Vyšlo to moc dobře a díky tomu jsem měla dobrý čas,“ zhodnotila Sára Vingrálková.
 

Psali jsme: Zkušenost proti dravosti: V Rijádu se šampionům postaví náctiletí jezdci

 
Nejlepší výkony předvedli švédští jezdci Henrik von Eckermann na valachovi King Edward a Peder Fredricson v sedle valacha Catch Me Not S. Třetí příčka patří Hansovi-Dieterovi Dreher z Německa na valachovi Elysium. Následují Julien Epaillard, Kent Farrington, Ben Macher, Christian Ahlmann, Max Kühner, Steve Guerdat, Skylar Wireman, Scott Brash a Jill Humplhrey. Vingrálková je tak mezi absolutní světovou elitou a nechala za sebou celou řadu velmi zvučných jmen.
 
Druhé kolo soutěže proběhne ve čtvrtek od 17:50 hodin středoevropského letního času. „Dnešní parkur nebyl až tak technicky náročný, zítra je to již na rozeskakování, takže předpokládám, že to bude velmi těžký parkur jak výškově, tak technicky. Doufám, že se nám to povede,“ dodala Sára Vingrálková ve vysílání EquiRadia. Startovat bude tentokrát s koněm How Easy.
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE