reklama 11A

World Cup pro Godolphin, Mishriff si řekl o post světové jedničky

ikonka

Pětadvacátý ročník Dubai World Cupu skončil úspěchem koně v americkém tréninku. Mystic Guide zařídil deváté vítězství Godolphinu v historii dostihu. Slavnostní odpoledne však patřilo i rodině Gosdenových, která nasedlala dva vítěze včetně Mishriffa.
27.03.2021 20:24  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

Čtyřletý hřebec Mystic Guide v sedle s žokejem Luisem Saezem potvrdil v Meydanu roli favorita a lehce zvítězil v 12 miliony dolarů dotovaném Dubai World Cupu (Gr.1, 2000 m). Syn někdejšího vítěze Breeders’ Cup Classic Ghostzappera, kterého ve Spojených státech pro Godolphin připravuje Michael Stidham, měl už na distanci všechno pod kontrolou.

Druhý Japonec Chuwa Wizard se mu přiblížil jen na 3 3/4 délky, na třetím místě završil úspěšnou bilanci Godolphinu ve Francii trénovaný Magny Cours.

Teprve poosmé v kariéře startující Mystic Guide byl nejméně zkušeným koněm v poli a prvním startujícím mimo americké území ve Stidhamově čtyřicetileté trenérské kariéře.

 

Čtěte také: Dokonalý den Václava Luky. V Lyonu zvítězili Global Man i Syrenka

 

Saez ryzáka po startu usadil na třetí pozici za vedoucí dvojici Hypothetical a Capezzano. Jakmile v závěrečném oblouku nastoupil, bylo o vítězi prakticky rozhodnuto.

"Je to ještě mladý kůň a dnes prokázal, že je šampion. Jsem si jistý, že se bude dál zlepšovat," řekl po doběhu Saez o dvanáctém americkém vítězi v historii Dubai World Cupu a prvním od Arrogatea v roce 2017. Godolphin zvítězil podeváté.

Výkon dne však v Meydanu předvedl stejně starý Mishriff, který měsíc po triumfu v nejbohatším dostihu světa Saudi Cupu zvítězil i v Longines Dubai Sheema Classic (Gr.1, 2400 m, 5 milionů dolarů) a řekl si o pozici aktuálně nejlepšího koně planety.

Pod Davidem Eganem silnou koncovkou zvenčí udolal dvojici srdnatě bojujících japonských klisen. Druhá Chrono Genesis na něj ztrácela krk, o další krk zpět doběhla třetí Loves Only. Mishriff vyběhl čas 2:26,65.

"Je to kůň, který snad udělá mou kariéru. Úspěchem v Saudi Cupu mě dostal na nový level a tohle další vítězství je vyloženě třešnička na dortu. Poté, co se dnes prosadil na půldruhé míli na trávě, by ho mohla čekat vzrušující letní kampaň v Evropě," poznamenal Egan.

"Neměli jsme ideální los, ale pan Gosden mi dal volnou ruku. Od začátku jsem věděl, že nebudu nikam pospíchat. Mnozí zpochybňovali, proč Mishriff běhá půldruhé míle na trávě a ne Dubai World Cup, ale bylo to správné rozhodnutí," dodal.

Trenér John Gosden, který nedávno spojil síly se synem Thadym, prožívá úspěšné dny. V pátek slavil rodinný tandem první společné vítězství v Lingfieldu, v sobotu zaznamenali kromě Mishriffa ještě suverénní triumf Lorda Northa v Dubai Turf a doma vítězství valacha Haqeeqy v Lincoln Handicapu.

Druhý zmíněný úspěch v Doncasteru byl mimořádně emocionální pro majitelku Hissa Hamdan Al Maktúm, jejíž otec šejk Hamdan Al Maktúm tento týden zemřel. Haqeeqyho odjezdil na britské trávě debutující 18letý Benoit de la Sayette, první Gosdenův učeň od 90. let.

Foto: Dubai Racing Club




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE