reklama 11C

Votavová: Měla jsem se stěhovat v listopadu. Plány překazil mamky úraz

ikonka

Rok 2021 bude pro jezdkyni všestrannosti Šárku Votavovou opravdu nabitý. Krom velkého stěhování ze stájí v obci Ostrov u Lanškrouna, které mělo proběhnout už na podzim, ji čekají rovněž bakalářka a státnice. Nudit se nebude ani po jezdecké stránce.
29.03.2021 11:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Aktuálně sídlí Šárka Votavová ještě v obci Ostrov u Lanškrouna. V rozhovoru ovšem prozradila, že ji v roce 2021 čeká stěhování. "Můj taťka zde dříve trénoval dostihové koně, nyní je už nějaký ten rok v důchodu a v tuto chvíli zde mám už jen své koně - své sportovní svěřence plus vlastní odchovnu hříbat. Zrovna každým dnem očekávám porod své bývalé sportovní klisny Bailey, s níž jsem byla dvakrát na mistrovství Evropy. Jsme napjatí a čekáme, kdy to přijde," prozradila na úvod. 
 
Je pravda, že někdy je to čekání na porod nekonečné. Klisny to občas umí pěkně natahovat.
 
No to snad ne. Já vlastně tak trochu čekám, až se ohřebí, abych se mohla částečně přestěhovat. Chystám se i s koňmi stěhovat ke svému nastávajícímu za Hradec Králové, kde bude moje nové působiště.
 
Tak to je taková zajímavá novinka.
 
Stěhování plánuji už delší dobu. Vše mělo proběhnout už na podzim, bohužel se však stala nehoda. Když jsme s mamkou vodily koně domů z výběhu, trochu se poplašili a stoupli jí na nohu tak nešťastně, že jí zlomili nohu, kompletně holenní i lýtkovou kost. To samozřejmě znamenalo dlouhou rekonvalescenci, teprve v únoru začala trochu chodit. Byla jsem tedy nucena zde ještě zůstat, protože všechny koně si do Hradce převézt nemůžu, protože zde jednak nemám ještě tolik boxů, mám jich tam zatím šest, ale máme zde také nějaké nájemní koně, v podstatě takovou školku, hříbata na odchov od našich známých.
 
Je to tedy tak, že v Ostrově zůstane pouze hříbárna a sportovní koně budete mít v Hradci?
 
Popravdě je to trochu složitější. Když táta skončil s dostihy, stáj prodal velké firmě, která s námi sousedí. S tou firmou máme domluvený nájem na deset let, teď už zbývá jen přibližně šest, nevím přesně. Po tu dobu zde ještě můžeme být, ale následně se celý objekt musí předat, což mě samozřejmě mrzí. 
 

ČTĚTE TAKÉ: Opravilová zůstává i s koňmi v Rakousku. Bude provozovat vlastní stáj

 

Kde přesně u Hradce teď budete sídlit?
 
Obec se jmenuje Radíkovice. Býval zde statek, přítel zde má nyní sady a pěstuje jablka a višně. Takže původní chlévy přebudovali na chladící boxy, třídičku a podobně, takže s prostorem je to komplikovanější. Nicméně boxy se sem vešly hezky, teď se snažíme někde vymyslet jízdárnu a výběhy máme pronajaté na louce pod námi. Do toho ještě předěláváme dům, abychom zde mohli přímo bydlet. Je toho teď opravdu hodně.
 
Kolik máte aktuálně koní v tréninku?
 
Sporťáky mám nyní dva - Zyla, s kterým už závodím nějakých pět, šest roků, a k němu pak pětiletého mlaďocha. Toho jsem v roce 2020 vzala jen na pár hobíček. Moje loňská stájová jednička Teddy Ready se nyní věnuje připouštění, na tom už závodit nebudu. K tomu jsem navíc v zimě ještě obsedala svoje dvě hříbata, ti jsou letos tříletí, takže bych na příští sezonu měla mít další dva.
 
To se máte co ohánět i po jezdecké stránce.
 
To ano, a aby toho nebylo málo, čekají mě letos ještě obhajoba bakalářské práce a státnice, což je pro mě aktuálně priorita. Škola a konečně to stěhování. 
 
Foto se svolením Šárky Votavové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE