reklama 11A

Světový pohár ve voltiži musí projít změnami. FEI postrádá pořadatele

ikonka

Halové závody Světového poháru 2019 / 2020 bodované do žebříčku v parkurovém skákání, drezuře a čtyřspřeží jsou v plném proudu. V případě voltiže se ovšem zatím série nerozběhla a kvůli nezájmu pořadatelů se zdá, že ani nerozběhne.
26.11.2019 18:33  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Už v průběhu října odstartovala halová část Světového poháru ve skákání, drezuře a spřežení. O závodech bodovaných do těchto sérií a o jejich průběhu pravidelně informujeme. K voltiži však dlouho nebylo co vydat. 
 
V kalendáři Mezinárodní jezdecké federace FEI byly k nalezení pouze dva mítinky CVI-W konané na přelomu roku 2019 a 2020. Ty byly nakonec změněny na Vaulting Masters a „W“ označující World Cup z kalendáře zmizelo úplně.
 
To, že se voltižní World Cup v sezoně 2019 / 2020 nejspíš konat nebude, nám potvrdila i FEI. Z voltižního oddělení nám přišla na dotaz, zda byl letošní Světový pohár zrušen, tato odpověď: „Bohužel s pouhými dvěma kvalifikačními koly a žádným zájemcem o pořádání finále nemůžeme splnit pravidla pro uskutečnění Světového poháru ve voltiži. Budeme ale spolu se sportovně technickou komisí revidovat formát série. Cílem bude učinit formát atraktivní pro organizátory i pro účastníky.“
 

Kalendář FEI najdete ZDE

Foto: FEI / Thomas Reiner





reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE