reklama 11D

Vivienne Wells, Rusel či Cote Jardin. Do St. Legeru míří osm koní

ikonka

Jockey Club ČR v pondělí zveřejnil přihlášky na závěrečný dostihový den sezony v Chuchle Areně Praha. Do St. Legeru míří osm tříletých včetně klisen z Německa a Slovenska. Zbylá pětice sobotních dostihů slibuje početná startovní pole.
16.11.2020 12:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Druhá z Českého i Slovenského derby Vivienne Wells ze stáje UTRIN vévodí osmi přihláškám na 75. St. Leger, který se poběží v sobotu v Chuchle Areně Praha. Dosud nezvítězivší svěřenkyně trenéra Bohumila Nedorostka, která kromě stříbra ze dvou modrých stuh získala i druhé místo v Oaks, je jediným z původních spolufavoritů, mířící do nejdelšího klasického dostihu i v jeho novém termínu a se sníženou dotací. Derby-vítězové Opasan a Troop Commander dali mezitím přednost startům proti starším koním v Maďarsku a Itálii.

Vivienne Wells měla původně startovat ve středečním listed v Drážďanech. "Na poslední chvíli jsme se ale rozhodli jet do Prahy. Klisna je na tom dobře a věříme si s ní," řekl Bohumil Nedorostek serveru Galopponline.de.

Z členů širší ročníkové špičky jsou dále přihlášeni druhý a třetí z Memoriálu JUDr. Otakara Frankenbergera Rusel a Cote Jardin. V Českém derby běželi i Joganville a Kenshibu, který minulý pátek startoval v Saint-Cloud.

Trenér Jozef Chodúr se vrátí do Prahy s druhou ze Slovenského Oaks Agatu Christie, vůbec poprvé míří na jedničkovou scénu napajedelský odchovanec Avignon.

Zatímco St. Leger bude mít poměrně komorní startovní pole, uzávěrka přihlášek zbylých dostihů závěrečného mítinku sezony se mezi tuzemskými stájemi setkala s velkým ohlasem. Celkem bylo do šestice sobotních dostihů odevzdáno 98 přihlášek.

 

Další materiály k St. Legeru

 
 
 

 

Foto: Marcela Kozová




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE