reklama 11B

Ponntos exceloval na přímé dráze, Miláno vidělo i maďarskou senzaci

ikonka

Úspěšný víkend českých stájí v Miláně završil dvouletý Ponntos, který si pohrál se soupeři na 1200 metrů. Maďarsko v neděli slavilo blacktype úspěch, když pětiletý Cirfandli sahal po vítězství v listed Premio Chiusura.
15.11.2020 18:58  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Dvouletý Ponntos ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové se v neděli na milánském San Siru působivě vyčlenil z řad nezvítězivších. V sedle s Milanem Zatloukalem vyhrál stylem start - cíl condizionatu na 1200 metrů.
 
Trenér Miroslav Nieslanik dal během podzimu opakovaně najevo, že do Ponntose vkládá nemalé naděje. Po druhém místě v jedničkovém dostihu na Evropském poháru žokejů poslal hřebce do německého Preis des Winterfavoriten (Gr.3), kde irský odchovanec doběhl na sedmém místě. Z plánovaného grupového startu ve Francii poté sešlo.
 
Na milánské přímé dráze se Ponntos dostal hned po startu na špici a v průběhu druhé poloviny dostihu začal odcházet od soupeřů. V cíli měl 4 délky k dobru na druhého Convivia. Na měkké dráze vyběhl čas 1:12,6.
 

Čtěte také: České stáje dominovaly na San Siru, Northerly Wind nenašel soupeře

 
Ponntosovo vítězství nebylo v neděli jediným úspěchem koně ze středoevropského regionu. Maďarský Cirfandli finišoval pod svým trenérem Stanislavem Georgievem o nos druhý v listed Premio Chiusura (1400 m, 50 600 eur).
 
Pětiletý syn Overdose, který při svém minulém vítězství v Imperiál Díj porazil mimo jiné klisnu Rabbit Havana, nestačil pouze na stejně starého Black Horuse. Německý veterán Schäng skončil pátý.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE