reklama 11A

Vítězná série Dr. Charváta pokračuje. Dominique lehce ovládl Graded3

ikonka

Po necelých třech týdnech se valach Dominique vrátil do Pisy a bylo z toho opět hravé vítězství. Stáj Dr. Charvát, trenér Pavel Tůma a žokej Jan Faltejsek jsou podepsáni pod prvním jedničkovým úspěchem na překážkách v roce 2021.
24.01.2021 17:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
První větší dostih italské překážkové sezony se v neděli stal kořistí českých barev. Sedmiletý valach Dominique ze stáje Dr. Charvát potvrdil aktuální formu svěřenců trenéra Pavla Tůmy a v sedle s Janem Faltejskem si připsal lehký triumf v Gran Corsa Siepi di Pisa (Gd3, 3500 m, 30 000 eur).
 
Někdejší vítěz Ceny prezidenta republiky se tak poprvé prosadil na jedničkové úrovni i v překážkovém odvětví, kde z dosavadních čtyř startů nezvítězil jen jednou. Letos polobratr My Old Husbanda a Dumninie proměnil v rozpětí 17 dní oba své starty na proutěných překážkách v Pise v působivá vítězství.
 
Druhý Bowler Hat, který se přestěhoval do Itálie po lednovém vítězství v prodejním dostihu v Cagnes-sur-mer a v neděli dlouho udával tempo, se vítězi přiblížil jen na 5 1/2 délky. Za svěřencem Laury Marinoni se seřadili čeští zástupci Beau Saonois, Gap Pierji a Skins Rock.
 

Poslechněte si: Jsem rád, že jsem vydržel, říká Zdeněk Seménka

 
V rámcovém programu nedělního mítinku v Pise sbíraly tuzemské stáje umístění. Působivá vítězka z prosincového Trevisa Milsueldos finišovala třetí v proutěnkářském listed Corsa Siepi Dei 4 anni na 3200 metrů, v jehož cíli ztrácela čtyři délky na domácího vítěze Glory Makera.
 
Steepleři Scuderie Aichner SRL obsadili druhé a třetí místo v Premio Cogne na 3500 metrů. Lepším z dvojice svěřenců Josefa Váni mladšího byl druhý Andoins, který porazil o dvanáct délek třetího Kapjahra.
 
 
Na snímku: Dominique a Jan Faltejsek loni v Karlových Varech, foto: Marcela Kozová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE