reklama 11A

Nejistá budoucnost Baden Badenu: Jarní mítink zrušen, jednání nekončí

ikonka

Stále není jasné, kdo se ujme pořádání dostihů v německém Baden Badenu. Deutscher Galopp proto oficiálně potvrdil zrušení letošního jarního mítinku. Prezident dostihové autority Michael Vesper doufá alespoň v zachování tradiční "Grosse Woche".
21.01.2021 14:45  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Budoucnost závodiště Iffezheim u Baden Badenu, jedné z klíčových dostihových drah v Německu, zůstává po oznámeném konci dosavadního pořadatele Baden Racing nadále nejistá. Řídící organizace Deutscher Galopp ve středu oficiálně potvrdila zrušení jarního mítinku a přesunutí jeho tradičních vrcholů na jiná závodiště.
 
"V současné situaci, vyostřené omezeními kvůli koronaviru, bohužel není možné obnovit dostihový provoz v Iffezheimu / Baden Badenu už na jaře. Vedení učiní vše myslitelné, aby se uskutečnily dostihové dny v září a říjnu," uvedl Deutscher Galopp ve svém stanovisku. V kuloárech se intenzivně jedná o tom, kdo převezme čtyři grupové a dva listed dostihy.
 
Deutscher Galopp se snažil najít nového pořadatele a řešení pro Iffezheim do konce roku 2020, jednání se zájemci a regionálními politiky však zatím nepřinesla výsledek. Loni diskutovaný nápad propojit pořadatele v Iffezheimu a berlínském Hoppegartenu ztroskotal.
 

Čtěte také: Dostihové odchody roku 2020: Skončily hvězdy i populární bojovníci

 
Baden Racing, v jehož čele stáli majitelé významných německých stájí, pořádal dostihy v Baden Badenu od roku 2010. Loni v září však oznámil předčasné vypovězení smlouvy o pronájmu areálu s poukazem na obrovské ztráty utrpěné v souvislosti s pandemií Covidu-19. "Kvůli masivnímu výpadku příjmů už nejsme schopní platit roční nájem ve výši 200 000 eur," oznámil prezident Baden Racing Andreas Jacobs.
 
"Potřebné dlouhodobé řešení zatím není ve výhledu. Opět zdůrazňujeme, že areál závodiště nelze ekonomicky provozovat pouze pořádáním dostihů a provozováním tréninkového středisku. Je zapotřebí získat další využití, které by závodišti výrazně uvolnilo ruce v otázce trvalých nákladů (pronájem, základní daň, údržba a podobně) a zároveň neovlivnilo tréninkový a dostihový provoz," uvedl Deutscher Galopp.
 
Podle serveru Galopponline momentálně leží na stole dvě konkrétní nabídky a obec Iffezheim zjišťuje, která z nich umožní pokračování dostihové tradice. "Nadále uděláme vše pro to, aby se od léta v Iffezheimu opět mohlo běhat. Jsme proto v kontaktu se všemi zájmovými stranami a akcionáři. Je evidentní, že možnost širšího využití areálu je zásadní pro zachování dostihového provozu. Budeme intenzivně spolupracovat s obcí a poskytneme jí naši expertízu a konzultace," řekl prezident Deutscher Galopp Michael Vesper.
 
 

Krátce ze zahraničí

Žokej David Mullins, který v roce 2016 vyhrál Velkou národní s Rule The World, ukončil ve 24 letech aktivní kariéru. Syn trenéra Toma Mullinse a synovec irského šampiona Willieho Mullinse nasbíral celkem 211 vítězství včetně devíti na úrovni Grade 1. Své rozhodnutí zdůvodnil ztrátou motivace a narůstajícími rozpory se svým agentem a dalšími aktéry. "Uvědomil jsem si už v létě 2019, že tahle práce není pro mě. Když jste uvnitř té bubliny, je velmi těžké získat nadhled. Věděl jsem, že se z ní musím dostat," řekl Mullins listu Racing Post.
 
 
Ilustrační foto: Martin Cáp



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE