reklama 11D

Veselá: Poloha a tréninkové plochy, to jsou hlavní výhody Selské Jízdy

ikonka

Do své domovské stáje Selská Jízda Čakovičky nás nechala nahlédnout prostřednictvím rozhovoru Kamila Veselá. V tomto areálu nedaleko Prahy byla nedávno dokončena poměrně rozsáhlá rekonstrukce kolbiště, které bylo otestováno první parkurovou událostí.
16.07.2021 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Rodinné tradiční sídlo Selská jízda Čakovičky je momentální domovskou stájí manželů Veselých. Sportovní areál je nyní v majetku rodičů manžela Kamily Veselé a nachází se na velmi výhodném místě, jelikož leží asi deset minut cesty od pražských Letňan a velmi dobře se tam dá dopravit i prostřednictvím městské hromadné dopravy. Toho využívají převážně děti a junioři, kteří zde mají ustájené své koně.
 
Jaké zázemí váš areál klientům nabízí? 
Pro trénink a přípravu koní zde máme k dispozici tři jízdárny s nově zrekonstruovaným kvalitním povrchem a s kompletním skokovým materiálem. Pořádáme u nás vedle parkurových závodů také závody vozatajské, takže zázemí pro tuto disciplínu můžeme rovněž poskytnout. Dále je součástí tohoto objektu menší jezdecká hala, která je svými rozměry plně dostačující a nechybí samozřejmě ani výběhy pro koně, pro jejich maximální pohodlí. 
 
Zmínila jste, že tento areál vedete společně se svým manželem. Jak dlouho je už toto místo vaší domovskou stájí? 
Selská Jízda Čakovičky se stala mým domovským areálem poté, co jsem poznala v Marinánských lázních svého manžela Tomáše. Letos na jaře už to bylo jedenáct let od našeho přesunu na toto místo. Má jezdecká kariéra se postupně rozvíjela v Mariánských lázních pod vedení pana Ing. Nágra a po přesunu jsem na to se svými koňmi hezky navázala. 
 
Co je podle vašeho názoru takovou největší výhodou vaší stáje? 
Myslím si, že výhodná je hlavně poloha areálu. Dostupnost je sem k nám opravdu výborná a stáj se nachází velmi blízko Praze, což je pro naše klienty, kteří u nás mají ustájené své koně více než žádoucí. Další velikou výhodou jsou tři velké plochy pro přípravu a trénink koní. Jedna z nich slouží převážně jako drezurní obdélník a na dvou dalších je možné využívat skokový materiál. Není tedy žádný problém s domluvou, vždycky se najde dostatek prostoru pro všechny zájemce o využití jízdárny. Dojíždí sem k nám několik trenéru za svými svěřenci, takže výhoda těchto rozsáhlých placů je skutečně veliká. 
 

Nepřehlédněte: Kamila Veselá: Mým největším snem je mistrovství světa v Lanakenu

 
Kolik koní je možné u vás ustájit a jak vypadá složení jezdců, koní a jejich využití? 
Celková stájová kapacita je nyní čtyřiatřicet koní, které tady máme v tuto dobu ustájené. Řekla bych, že z větší části se tu pohybují spíše sportovní koně a jezdci, ale také se u nás najdou i koně na hobby sport nebo rekreaci. 
 
Můžete nám přiblížit váš běžný každodenní program ve stáji? 
Každý den chodím do stáje na sedmou hodinu, společně se stájníky koně nakrmíme a poté je odvádíme do výběhů. Následuje ježdění mých šesti koní, které mám v tréninku a do toho se ještě starám průběžně o svou dvouletou dceru. Výhodou pro nás je, že i bydlíme přímo u statku, takže můžu velmi dobře kombinovat své pracovní povinnosti ve stáji s těmi domácími. V odpoledních hodinách se převážně věnuji trénování svých svěřenců, a takto to probíhá v podobném sledu téměř každý den. 
 
Jsou v plánu ještě nějaké další rekonstrukce či rozšíření vašeho jezdeckého areálu? 
V poslední době jsme kompletně zrekonstruovali závodní kolbiště. Od základů jsme vyměnili starý povrch za nový moderní s geotextílií, vyměnilo se hrazení a ohraničující obrubníky. Nedávno jsme dokonce již novou arénu vyzkoušeli při parkurových závodech a vše probíhalo podle představ. 
 
Foto: Zenon Kisza / poskytla se svolením Kamila Veselá 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE