reklama 11A

Velký den Petra Foreta: Zvítězil s Arkhangelskem i Welluncou

ikonka

Nedělní mítink v Karlových Varech patřil žokeji Petru Foretovi, který se radoval v obou vrcholech dne včetně Ceny Masise s progresivním Arkhangelskem. Dařilo se však také českým odchovancům, vedle Welluncy se připomněl i tříletý Respekt.
22.08.2021 20:22  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

Dlouhá léta posílá trenér Arslangirej Šavujev své talentované dvouleté koně k jejich první startům na letní dostihy do Karlových Varů. V prvním jedničkovém vrcholu pro nejmladší ročník Ceně Masise skupiny Maentiva však v neděli zvítězil poprvé.

Hřebec Arkhangelsk z vlastního chovu Valentina Buchtojarova nenašel na měkké dráze konkurenci a pod Petrem Foretem si pohlídal lehký úspěch o 3 1/4 délky. Ze tří startů na lázeňské dráze vytěžil druhé vítězství a výhledově směřuje do Gerschova memoriálu i Ceny zimního favorita.

Svým vítězstvím symbolicky předčil svého slavného tréninkového kolegu Shamalgana, který před jedenácti lety obsadil v Ceně Masise druhé místo. Nejblíže se k Arkhangelskovi v neděli dostala Porcinella, sázkový favorit Irbis ztrácel ze třetího místa již 5 1/2 délky.

 

Čtěte také: Partenit druhý v grupě 3! Pokořili jsme další metu, raduje se Luka

 

Žokej Petr Foret si v neděli kromě hlavního dostihu připsal triumf i ve druhém vrcholu dne, "open dvojce" Ceně společnosti Maentiva Management a.s. na 2400 metrů. Na čtyřleté Wellunce optimálně načasoval finiš a dovedl svěřenkyni trenérky Hany Kabelkové ze stáje Epicos k jistému vítězství o 1 3/4 délky. Doběh raz-dva v podání odchovanců hřebčína Napajedla doplnil favorit Orleano, třetí finišoval spolehlivý Australien před Triplexem.

Mnoho nechybělo a Napajedla se mohla radovat i v rámcovém dostihu dvouletých, Egertonově dceři Askeraně však v samém závěru uzmula vítězství debutující tmavá hnědka Bohemian Rhapsody ze Stáje Březová, kterou Jan Demele nasedlal Michalu Demovi.

V Ceně ČSCHPMDK pro české odchovance se dva týdny před St. Legerem rozcvičil Respekt a výhodnou hmotnost 53,5 kg nesoucí hvězda Jezdeckého klubu Cholupice s přehledem splnila svůj úkol. Pod Michaelou Musialovou zvítězila na distanci 2000 metrů téměř zadrženě o 6 délek před Goldentonem a Waste No Time.

Závěrečný pětkový handicap na 1400 metrů málem přinesl premiérový majitelský i chovatelský úspěch bývalého mistra světa formule 1 Miky Hakkinena. Čtyřletý Flying Finn ale na cílové čáře podlehl o krátkou hlavu dvanáctiletému Dodybudovi.

 

Krátce ze zahraničí

 

Tříletý Isatis De L’cu z tréninku Grzegorze Wroblewského v neděli podruhé v kariéře zvítězil v Meranu. Valach majitele Jakuba Wieslawa Kartuse opanoval o 7 délek proutěné překážky na 3000 metrů. Ve druhém překážkovém dostihu dne se čeští zástupci seřadili na druhém až čtvrtém místě v pořadí Grand Sud - Hádes - Tarique.

Hlavní foto: Marcela Kozová, galerie: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE