reklama 11C

Mishriffa nikdo nechytil. Je to jako výhra v loterii, radoval se Egan

ikonka

Loni bylo Juddmonte International vyhlášeno nejkvalitnějším světovým dostihem sezony. Padesátým jménem na jeho listině vítězů je Mishriff, který se díky tomu dostal přes 11 milionů liber na dotacích. David Egan slaví zatím největší britský úspěch.
18.08.2021 20:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Před půl rokem si připsal nejbohatší dostih světa Saudi Cup i Dubai Sheema Classic. Ve středu Mishriff konečně naplno zazářil i na domácí britské půdě a ve velkém stylu zvítězil v jubilejním padesátém ročníku Judmonte International v Yorku.

Čtyřletý svěřenec Johna a Thadyho Gosdenových přišel v závěrečné šestistovce s drtivým zrychlením a pojal nejkvalitnější světový dostih loňské sezony v lehkou procházku. Pod Davidem Eganem triumfoval o šest délek před tříletým Alenquerem a výbornou Love.

Hvězda prince Faisala se tak přehoupla přes hranici 11 milionů liber na vyběhaných dotacích. Potřeboval na to pouhých třináct startů.

 

Čtěte také: Záchrana přišla z vedlejšího boxu: Hailey Turner pomohla kolegyni

 

"Tenhle kůň pro mě znamená úplně všechno. V podstatě mi dělá kariéru, aspoň doufám. Připadám si, jako bych vyhrál v loterii," radoval se 22letý Egan.

"Mám strašnou radost, že se to Mishriffovi povedlo i na britském závodišti. V zahraničí už mnohokrát prokázal svou třídu, ale někteří lidé pochybovali, zda to svede i doma," dodal syn vítěze Českého derby z roku 2001 Johna Egana.

Podle trenéra Johna Gosdena teď Mishriff zřejmě dotane přestávku, aby případně mohl zasáhnout do některého z velkých podzimních vrcholů.

"Pokud bude zdravý a ve formě, můžeme myslet na Cenu vítězného oblouku nebo na Champions Day, což bude hodně záviset i na stavu dráhy. Poběží se také míle a půl v Del Maru nebo Japan Cup," nastínil Gosden.

 

Krátce ze zahraničí

 

Sedmiletý Ultimate Fight doběhl na dotovaném pátém místě v classe 3 na 1400 metrů v Clairefontaine. Hvězdná francouzská jezdkyně Mickaelle Michel zvolila v cílové rovině s ryzákem majitele Václava Slováka vnitřní stopu a před distancí vedla, než český zástupce podlehl koncovce čtyř soupeřů na vnější straně dráhy. Druhá svěřenkyně Zdena Koplíka Vaerya ve středu finišovala dvanáctá v mílové classe 3.

Ilustrační foto: Saudi Cup, zdroj: tiskový servis Saudi Cup




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE