reklama 11A

Jakub Štěrba vítězem Memoriálu Jana Papouška. Jediný zapsal dvě nuly

ikonka

V neděli 2. července se jel v Martinicích Memoriál Jana Papouška. Dvoukolová soutěž na čas na výšce 145 centimetrů vyšla nejlépe Jakubovi Štěrbovi s hřebcem Cannon Reuvekamp´s Z. Jako jediný dokončil obě kola bez trestných bodů a v soutěži zvítězil.
02.07.2023 19:16  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V Martinicích se v neděli 2. července konal Memoriál Jana Papouška. Do soutěže nastoupilo celkem 33 dvojic, do druhého kola postupovalo patnáct nejlépe umístěných z kola prvního. 
 
První kolo dokončili bezchybně pouze dva jezdci, Jaroslav Jindra a Jakub Štěrba. Osm dvojic si do druhého kola neslo čtyři trestné body, pět soutěžících mělo na kontě dvě chyby. 
 
V druhém kole, které mělo 8 překážek (10 skoků) 145 centimetrů vysokých, bylo bezchybných jízd o něco více a nulu zapsalo pět dvojic. V případě rovnosti trestných bodů po jejich součtu z obou parkurů rozhodoval čas druhého kola.
 
Jaroslav Jindra, který absolvoval první kolo bez trestných bodů, připsal v sedle valacha Cornet´s Ninja čtyři trestné body. V součtu jim tedy zůstala jedna chyba a čas druhého kola stačil na páté místo konečného pořadí. 
 
Čtvrté místo obsadil Jan Štětina s Ghostriderem TN Z. Ti si nesli z prvního kola čtyři trestné body. Ve zkráceném parkuru ale již nechybovali a jejich čas 49,53 vteřin jim vynesl příčku čtvrtou. Čas druhého kola 48,40 vteřin a bezchybná jízda zajistily bronzovou pozici Zdeňku Hruškovi, který sedlal klisnu Carthaga DK. 
 
Nejlepší výkon ve finále předvedli Kamil Papoušek a Vivano Blue, když zajeli bezchybnou jízdu v čase 45,37 vteřin. Bohužel jedna chyba, kterou si nesli z prvního kola, je odsunula na místo druhé.
 
Jediný, kdo dokázal překonat oba dva parkury bez zaváhání, byl Jakub Štěrba. Ten sedlal osmiletého píseckého hřebce Cannon Reuvekamps´s Z. Do druhého kola nastupoval jako poslední, a tak věděl, že k vítězství mu stačí dojet bez shození. To se mu povedlo, a tak i když čas nepatřil mezi ty elitní, dvě nuly mu zajistily vítězství.
 
Foto: F. Malý
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE