reklama 11C

Váňa dobyl Pisu. Slavil hattrick i první grupové vítězství sezony

ikonka

Úřadující šampion překážkových trenérů v Itálii Josef Váňa mladší zažil v neděli další velký den. K jeho hattricku přispěl dvěma úspěchy Josef Bartoš, v sedle vítěze grupy 3 Beau Saonois však byl Jan Kratochvíl.
26.01.2020 17:05  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
První grupová neděle v italské Pise se odehrála zcela v režii koní trénovaných v Česku. Stáj Scuderia Aichner SRL a trenér Josef Váňa mladší si připsali hattrick a bez větších problémů ovládli oba hlavní dostihy dne.
 
V grupě 3 Premio Di Pisa (3500 m, 30 000 eur) slavil první vítězství ve Váňově tréninku pětiletý bělouš Beau Saonois. Loňská akvizice z prodejního dostihu v Compiegne pod Janem Kratochvílem odvodila větší část dostihu.
 
V posledním oblouku sice razantně nastoupil domácí Leonardo Da Vinci, Kratochvíl se však na něj v první polovině cílové roviny opět dotáhl a odešel o 8 délek. Třetí finišovala spolufavoritka Santa Klara, která v rozhodující chvíli nedokázala akceptovat zrychlení prvních dvou koní.
 

Josef Bečvář: Hledejme nové cesty k financování dostihového sportu

 
Začátek druhého vrcholu odpoledne, listed Premio Corsa Siepi (3500 m, 23 100 eur) zpočátku připomínal závody v brždění. Iniciativy se tak musel chopit Josef Bartoš na favoritovi Kölsche Jung. Hnědák zavedl pole do cílové roviny, kde na něj krátce tlačil L’Imperdibile, ale Bartoš zmobilizoval rezervy německého odchovance a o 1 1/4 délky soupeřův útok odrazil.
 
Krásné vítězství českého zástupce se zrodilo i v úvodním dostihu dne Premio Trapezio (3500 m, 15 000 eur). Po pádu Home Please se dlouho zdálo, že rozhodující souboj svedou mezi sebou svěřenci Paola Favera a Raffaele Romana. V cílové rovině však přišel s krásnou koncovkou podél bariéry sedmiletý Ole Caballero pod Josefem Bartošem.
 
Pátý z předloňského Gran Premio Merano zvítězil jistě o 1 3/4 délky před West Coast Time a Menschem.
 
 

Krátce

 
Čtyřletý Mucho Gusto suverénně ovládl sobotní Pegasus World Cup (1800 m, 3 miliony dolarů) na závodišti Gulfstream Park. Ryzák, který před dostihem přešel do majetku prince Faisala Bin Khaleda, pod Iradem Ortizem jr. v závěru odešel o 4 1/2 délky od druhého Mr Freeze, třetí doběhl War Story. Vítězný trenér Bob Baffert navázal na svůj tři roky starý úspěch v prvním ročníku s Arrogatem.
 
Atraktivita letošního Pegasus World Cupu výrazně utrpěla pozdními škrty favoritů Omaha Beach a Spun to Run, nicméně Mucho Gusto po svém prvním gr.1 vítězství nyní míří do 20 miliony dolarů dotovaného Saudi Cupu.
 
Evropa byla zastoupena ve druhé grupě 1 Pegasus World Cup Turf (1900 m, 1 milion dolarů). Pětiletá Magic Wand v sedle s Ryanem Moorem zatáčela jako první do cílové roviny a po bojovném výkonu obsadila druhou příčku za outsiderem 128:10 Zulu Alpha, kterého loni majitel Michael Hui kupoval za 80 000 dolarů po vítězství v prodejním dostihu.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE