reklama 11A

V Šamoríně začíná i přes lockdown třetí kolo Winter Master Series 2021

ikonka

Přestože od čtvrtka vyhlásila slovenská vláda dvoutýdenní lockdown, v Šamoríně nedaleko Bratislavy probíhá právě od tohoto dne až do neděle třetí kolo parkurové Winter Masters Series. Akce se účastní jezdci a koně z několika zemí.
25.11.2021 09:11  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Třetí kolo Winter Masters Series 2021 / 2022 bylo naplánováno v x-bionic sphere Šamorín od 25. do 28. listopadu, a přestože od čtvrtka platí na Slovensku výrazná vládní omezení v souvislosti s pandemií covid-19, tak by tento závodní mítink měl proběhnout. 
 
„Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vyjadrilo v liste z dňa 18. 11. 2021 (č. 2021/8178:136-E1310) podporu a poskytuje súčinnosť pri organizácii športového podujatia Winter Masters Series, ale zároveň kladie dôraz na potrebu zabezpečenia a dodržiavania všetkých postupov podľa platných vyhlášok UVZ SR,“ uvedli pořadatelé série na webu.
 
Všechny osoby, které se účastní závodů v Šamoríně, musí splňovat stanovené podmínky, jimiž jsou buď platné očkování z pohledu aktuální vyhlášky, negativní PCR test ne starší 72 hodin, příp. musí jít o osoby, které prodělali covid-19. Nošení respirátoru FFP2 je pro všechny povinné. Na akci však nesmí žádní diváci.
 
Ve čtvrtek se soutěží od 9:30 hodin a vypsaných je pět soutěží od stupně Z do S+ s výškou překážek 135/140 centimetrů. Českou republiku budou reprezentovat Ondřej Pospíšil či Petra Soukupová. Na startovních listinách jsou vedle domácích také jezdci z Rakouska, Maďarska, Německa, Rumunska nebo Chorvatska. Hlavní soutěž na stupni ST, kterou je Grand Prix Equistyle, se pojede opět v sobotu odpoledne. Po ní ještě budou následovat dvě nižší soutěže a skákat se bude v šamorínské hale i v neděli, a to od pony úrovně P70 do stupně S. 
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE