reklama 11B

V Písečném nad Dyjí startuje Rhea Cup. Radek Nesvačil se nemohl dočkat

ikonka

Ve čtvrtek odpoledne naplno odstartuje v Písečném nad Dyjí druhý ročník mezinárodních vozatajských závodů Rhea Holding Cup, jejichž součástí je poprvé i Světový pohár FEI čtyřspřeží. Zúčastní se jich na šest desítek kočárů.
26.05.2022 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Do Písečného nad Dyjí se po třech letech vrací mezinárodní vozatajské závody. V čele organizačního týmu Rhea Holding Cupu jsou manželé Jana a Radek Nesvačilovi. Radek však zároveň patří mezi účastnící se sportovce a zajisté je jedním z favoritů královské kategorie čtyřspřeží. 
 
Na druhý ročník závodů po covidové pauze se již velmi těší a rád by na domácí půdě zvítězil, což se mu podařilo před nedávnem i v Rakousku. „Doufám, že už jsme zase o kousek chytřejší. Trochu jsme se naučili nějaké nové věci při prvním ročníku závodů, takže doufám, že bude s jejich letošním průběhem spokojenost na straně majitele, sponzora i závodníků a všichni z toho budou mít velikou radost,“ podotkl v úvodu rozhovoru pro EquiRadio Radek Nesvačil.
 
„Celkem máme 59 kočárů z asi jedenácti států, což je vynikající. Začneme kategorií U25 pro mladé jezdce, kde jsou tři soutěžící, dva z Čech a jeden z Dánska. Poté máme dvouhvězdovou soutěž jednospřeží, kde je devět kočárů. Dále uvidíme tříhvězdovou soutěž jednospřeží s dvaceti kočáry a poté pokračujeme na dvouhvězdové soutěže ve dvojspřeží, kde jsou tři kočáry a ve třech hvězdách je deset kočárů. Máme také jedno pony čtyřspřeží a tři pony dvojspřeží. V královské kategorii je přihlášeno deset čtyřek. Myslím si, že dorazí opravdu zajímavá konkurence, protože k nám přijede Mareike Harm z Německa, která je v top desítce, dále Fredrik Persson ze Švédska a Jerome Voutaz ze Švýcarska,“ prozradil před pár dny Nesvačil.
 
„Začínáme ve čtvrtek drezurou ve dvě hodiny a v tento den se pojedou dvouhvězdové soutěže a poníci a v pátek budou na programu soutěže tříhvězdové a vyvrcholí to soutěží čtyřspřeží,“ upřesnil ve vysílání EquiRadia. Sobota je ve znamení maratonu a v neděli vše vyvrcholí vozatajským parkurem mezi kužely.
 
Jelikož se mezinárodní závody v Písečném konají teprve podruhé, a to po třech letech, tak speciální novinky oproti roku 2019 nejsou. „Ladit se dá pořád. Stále je co zlepšovat a zdokonalovat. Pro letošní ročník však nemáme žádné novinky, překážky budou stejné jako při prvním ročníku, jelikož nejsou okoukané. Pouze jsme to celé poopravili, ale trať zůstává stejná jako byla při prvním ročníku,“ vysvětlil Radek, jenž doufá, že jakmile vše vypukne, bude se moci věnovat převážně sportu a jeho týmoví kolegové vše zvládnou na jedničku. „V úzkém organizačním týmu jsou vedle mě a mé manželky Jany naše hlavní stewardka Blanka Trojancová a jeden z členů komise spřežení Jaroslav Pavel. Pochopitelně do sestavy patří také náš nejvyšší a ten, kterému z všechno děkujeme, pan Kolář.“ 
 
Na realizaci závodů se však podílí celá řada dalších pracovníků, kteří budou po celé čtyři dny dělat maximum pro to, aby se účastníci i diváci v Písečném nad Dyjí cítili co nejlépe. „Snažíme se, aby ten servis byl kompletní pro závodníky i pro návštěvníky. Pan Kolář má svoji pekárnu, takže každé ráno bude možné zakoupit čerstvé pečivo. Nabízíme k tomu také kompletní catering, který začíná v osm ráno a končí ve dvanáct v noci. Pro děti bude připravena trampolína a skákací hrad, aby bylo kompletní vyžití pro všechny,“ dodal Radek Nesvačil.
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE