reklama 11D

Už s Pirem jsem mohla závodit mezi velkými koňmi, říká Růžičková

ikonka

Jako největší benefit ze spolupráce s výjimečným poníkem jménem Don Piro vnímá Kateřina Růžičková velmi kvalitní přípravu pro přechod na velké koně. V rozhovoru o něm říká, že to byl skvělý parťák, v parkuru se snažil pomoci a byla s ním legrace.
04.03.2022 11:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Ačkoliv parkurová nadějná jezdkyně Kateřina Růžičková vnímá všechny koně, s nimiž měla možnost se jezdecky posouvat, jako velmi důležité a výjimečné, tak přesto mezi nimi jeden trochu vynikal. „Pro mě bude asi vždy nejvíce nezapomenutelný poník Don Piro. Je takový hodně houževnatý, což já mám u koní celkově ráda. Je to strašně dobrý parťák, který v parkuru vždy dokázal pomoci. Když jsem ho měla ještě ve stáji, tak s ním byla veliká legrace,“ vzpomíná na společně chvíle po boku německého sportovního poníka narozeného v roce 2002 Kateřina Růžičková. 
 
Jak probíhalo vaše společné sportovní sžívání? 
Na začátku to moc těžké nebylo, jelikož jsem před ním jezdila poníka jménem Think About Victor, a ten mě na to dost dobře připravil. S Pirem to samozřejmě také nebylo všechno úplně zadarmo, ale dalo by se říct, že ten průběh byl poměrně hladký. Piro je docela dopředný poník a vzpomínám si, že se trenérka Ria Hoffmeisterová nejdříve bála, aby to nebylo na mě až moc. Jsem však zpětně moc ráda, že jsem měla možnost se s ním zdokonalovat. 
 
V čem konkrétně se to zdokonalení po této spolupráci u vás projevilo? 
Rozhodně mě kvalitně připravil na přechod na velké koně. Už v sedle Pira jsem mohla bez problémů závodit mezi velkými koňmi, jelikož se dobře vejde do naměřených distancí. Se svým prostorným cvalem se hodně přibližoval velkým koním, takže si myslím, že to byla opravdu ideální příprava. 
 

Psali jsme: Kateřina Růžičková: Zúčastnit se mistrovství Evropy jsem si moc přála

 
Můžete nám přiblížit jeho chování? Jaké má vlastnosti? 
Musím říct, že Don Piro je hodně speciální poník. Na obstarávání je lehce vznětlivý, ale jinak je vždycky hodně rád, když dostane něco dobrého k jídlu. Jedl by pořád. 
 
Jaký byl jeho další osud? Je ještě stále ve vaší péči? 
Pira už v této době nejezdím. V minulém roce se zúčastnil s jinou jezdkyní mistrovství České republiky pro pony, a dokonce s ní zvítězil. Měla jsem z toho moc velkou radost. Vím, že se má nyní moc dobře, nachází se na Moravě v soukromé stáji v přítomnosti dalších poníků. 
 
Jaké další koně máte vy nyní v přípravě na letošní sezonu a jaké jsou s nimi další plány? 
Do této sezony si momentálně připravuji koně Hiletton, Coffee G a London a přibyde do našeho týmu ještě další kůň. Chystám se plně soustředit na přípravu do juniorských soutěží, jelikož v tomto roce budu poprvé už startovat jako juniorka. Ráda bych se zúčastňovala mezinárodních jezdeckých závodů a pokud bude možnost, tak bych ráda doplnila český tým při Poháru Národů. 
 
Foto: poskytla Kateřina Růžičková 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE