reklama 11A

Uprostřed krásné přírody brdských lesů leží Jezdecké centrum Bardonov

ikonka

Od roku 1999 sídlí Jan Bardon spolu se svou rodinou v areálu původního kravína, který byl předělán postupně na Jezdecké centrum Bardonov. Výhodou jsou okolní terény a také to, že provozovatelé mají neustálý dohled na koně, jejich zdraví a pohodu.
09.06.2022 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Jan Bardon spolu se svou sportovně aktivní sestrou a celou rodinou sídlí v Jezdeckém centru Bardonov. Tento rodinný jezdecký areál s moderním sportovním zázemím, který obklopuje krásná příroda a brdské lesy, se nachází ve Velkém Chlumci, v okrese Beroun. 
 
Můžete nám přiblížit, jak vypadá skladba koní, které tam máte ustájené?
U nás ve stáji jsou koně využíváni jak na sport, tak ale také na rekreaci a volnočasovou zábavu. Zaměřujeme se zde na oba tyto způsoby využití koní. Koní je v této době čím dál více a každý majitel si u nás se svým koněm přijde na své, ať už s ním chce sportovat a závodit anebo ho mít pouze jako mazlíčka. 
 
Jaké zázemí vašim klientům Jezdecké centrum Bardonov nabízí? 
Kapacita ustájení naší stáje je čtyřicet dva boxů. K dispozici máme jezdeckou halu pro ideální přípravu i v zimním období. Poté je možné využívat venkovní jízdárnu o rozměrech 75 x 45 metrů, kde je připraven také skokový materiál. Celý areál je zasazen do krásného přírodního zázemí brdských lesů, což nám umožňuje koně nejen fyzicky připravovat v okolním terénu.
 
Co je podle vás tedy tou největší výhodou vaše jezdeckého centra? 
Zmíním to ještě jednou, jsou to bezpochyby ony brdské lesy, které nás obklopují a poskytují naprosto ideální podmínky pro vyjížďky. 
 

Psali jsme: Cesta plná výkyvů. Po dlouhé pauze ohlásil Jan Bardon návrat do sedla

 
Jak vypadá váš běžný program ve stáji a kolik času tam obvykle trávíte? 
Pokud zrovna nejsem se svým týmem na závodech nebo se svou rodinou na výletech, tak ve stáji trávím čtyřiadvacet hodin denně. V areálu zároveň i bydlíme, takže skutečně máme nad koňmi nepřetržitý dohled. Vzhledem k tomu, že je to bývalý kravín předělaný pro účely chovu koní, tak je vše velmi dobře slyšet a pokud se něco děje, tak jsme hned první, kdo může situaci vyřešit. To si myslím, že je také další veliká výhoda, protože koně známe a jsme s nimi neustále, tudíž pokud má některý kůň koliku tak to hned vidíme. Není to tak, že bychom koně třeba půl dne neměli na očích. 
 
Zmínil jste, že je to předělaný bývalý kravín. Jak jste k tomuto objektu dostali? 
Areál vlastní moji rodiče, ale o chod se staráme všichni společnými silami ještě s mou sestrou. V tomto areálu působíme od roku 1999. 
 
Pořádáte i nějaké veřejné tréninkové či závodní akce? 
Závody se u nás nekonají. Pořádáme zde maximálně veřejné tréninky a soustředění. V tomto ohledu máme lehčí problém s omezenou kapacitou boxů, které bývají v průběhu roku stále zaplněné. Nicméně soustředění a tréninky jsou u nás možné, a to i pod mým vedením, jelikož mám také své svěřence v řadách jezdců i koní. I to je náplní mé práce vedle samotného ježdění, ošetřování a starání se o celý chod naše areálu. 
 
Foto: poskytl Jan Bardon



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE