reklama 11B

Tiger Roll se rozcvičil na rovině, překážkovou legendu zaskočily boxy

ikonka

Tiger Roll zahájil sezonu, v níž se bude pokoušet o historické třetí vítězství ve Velké národní, na rovině. V irském Navanu doběhl šestý v dostihu nezvítězivších na 2800 metrů. Jeho dalším cílem by měla být cross country v Cheltenhamu.
23.10.2020 14:55  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Ve svých deseti letech zažil dvojnásobný vítěz Velké národní Tiger Roll už mnohé, ale při čtvrtečním vstupu do nové sezony mu trenér Gordon Elliott připravil dokonalé překvapení. Jako obvykle ho sice poslal debutovat do Navanu, tentokrát ovšem do rovinového dostihu a Tiger Roll se teprve podruhé v kariéře setkal se startovacími boxy.
 
Ve Flower Hill Maiden na 2800 metrů nabral hned na startu ztrátu několika délek a pod šestnáctiletým jezdcem Samem Ewingem fiišoval šestý, asi 29 délek za vítězným Ilmigem.
 
"Když se otevřely boxy, byl to pro něj trochu šok. Moc nechápal, co se děje. Jakmile se ale dostal blíž koním, začal závodit a předběhl pár soupeřů. Zaběhl dobře," hodnotil Ewing, který v této sezoně vyhrál už devět dostihů a je považován za jeden z nastupujících talentů irského turfu.
 

Čtěte také: Měl vodit hříbata, běžel grupu 1. Teď se Cacophonous chystá do Itálie

 
S výkonem žijící překážkové legendy, kterou první zkušenost se startovacími boxy od roku 2016 zaskočila natolik, že z nich vyšla skoro krokem a většinu dostihu cválala mimo kontakt s polem, byl spokojený i trenér Gordon Elliott.
 
"Po té ztrátě na začátku běžel svůj vlastní dostih, ale povedlo se mu dohonit pole a doběhnout v koních. O moc víc jsem po něm dnes nechtěl, byla to prostě práce na provětrání v úvodu sezony. Potěšil mě, jak si počínal na podkladu, který mu jinak moc nevyhovuje. Je v dobré kondici a teď máme spoustu možností. Nejspíš ho uvidíte příští měsíc v cross country v Cheltenhamu," nastínil Elliott.
 
Hlavním cílem Tiger Rolla zůstává pokus o třetí vítězství ve Velké národní, kterým by vyrovnal historický rekord Red Ruma. Ten se na rozdíl od hvězdy Gigginstownu dokázal jednou prosadit i na rovině. V roce 1967 pod Lesterem Piggottem opanoval v mrtvém doběhu prodejní dostih na 1000 metrů v Aintree.
 
Tiger Roll zůstává předběžným favoritem Velké národní, například sázková kancelář Paddy Power ho vypsala v poměru 12:1. Pro další ze svých oblíbených dostihů Glenfarclas Cross Country Chase v Cheltenhamu má aktuální kurs 5:1.
 
 
Foto: Aintree racecourse



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE