reklama 11B

Svobodová o sazebníku ČJF: Nejdřív se mělo vysvětlovat, až pak jednat

ikonka

Současná členka severočeského oblastního výboru ČJF Petra Svobodová je jedním z kandidátů na pozici předsedy při nadcházející volební konferenci. V rozhovoru zmínila důvody, které jí ke kandidatuře vedou, i hlavní cíle pro nadcházející čtyři roky.
19.01.2023 17:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Petra Svobodová uplynulé volební období pracovala v severočeském oblastním výboru ČJF společně s nyní končícím předsedou Pavlem Studničkou, dále pak s Danielou Ledlovou, Michaelou Pavlisovou a Hanou Sirotkovou. Na kandidátce pro volební konferenci, která se uskuteční 24. ledna, figurují Zuzana Janatová, Petr Koželuh, Daniela Ledlová, Klára Pospíšilová a Hana Sirotková. O post předsedy se vedle Svobodové uchází ještě Ondřej Pospíšil. 
 
„Vystudovala jsem vysokou školu učitelství pro první stupeň základní školy se specializací tělesná výchova, takže mě sport provází již od dob studií. Této práci se již nevěnuji a plně se věnuji jezdectví. Provozuji stáj, v níž se zaměřujeme hlavně na práci s dětmi a mládeží, ale nejen se sportovním zaměřením, ale hlavně v oblasti volnočasových aktivit. Mám jezdecký oddíl a školní koně, okrajově se také zabývám i chovem koní, převážně plemene český teplokrevník. Sama na nich i závodím. V rámci ČJF jsem prošla mnohým vzdělávání, protože mám funkci rozhodčího ve skocích a momentálně si dokončuji kurz drezurního rozhodčího. Jsem také FEI steward level 1 pro skoky, trenér, stavitel parkurů třetí třídy, komisař ZZVJ a také stylový skokový rozhodčí,“ představila se Petra Svobodová při rozhovoru pro EquiRadio.
 
Důvod, proč se rozhodla kandidovat na pozici předsedkyně oblastního výboru, je jednoduchý. „V tuto chvíli jsem členem současného oblastního výboru, a protože jsme s kolegy věděli, že náš předseda Pavel Studnička již nebude kandidovat, nabízela se tím otázka, kým ho nahradit, pokud budeme chtít ve své práci pokračovat. Bylo to dlouhé rozhodování, ale nakonec jsme se domluvili, že chceme pokračovat v práci v oblastním výboru, a že se tedy já pokusím kandidovat na předsedkyni oblasti,“ vysvětluje.
 

Čtěte také: Severočeskou oblast ČJF čekají změny ve vedení. Pavel Studnička končí

 
„Motivací pracovat v oblastním výboru je pro mě to, že se o ČJF a její chod zajímám již dlouhodobě a razím heslo, že pokud se mi něco nelíbí, tak půjdu a budu se snažit s tím něco dělat. Ne vždy to samozřejmě jde, ale toto je ta moje hlavní motivace,“ prozradila s tím, že by ráda pokračovala v činnosti pro Severočeskou oblast ČJF v podobném složení, jako doposud. „Mými kandidáty do oblastního výboru jsou v tuto chvíli Daniela Ledlová, která měla na starosti rozpisy a ekonomiku. Další je Hanka Syrotková, jež je národní rozhodčí pro drezuru, takže v naší oblasti zastupuje hlavně drezurní sport a zaměřuje se také na vzdělávání. Mám s nimi velmi dobrou zkušenost, jsou obě velmi pracovité a přicházejí s novými nápady. Budeme chtít navázat na práci současného oblastního výboru, pokračovat v ní a zaměřit se na větší podporu vzdělávání hlavně našich funkcionářů.“
 
Jelikož v posledních dnech a týdnech silně rezonuje téma sazebníku poplatků ČJF, zeptali jsme se i na její názor k této problematice. „Reakce členské základny na nový sazebník poplatků se dala predikovat. Jako oblast jsme se připojili k revokaci usnesení a uvidíme, jestli se to povede či nikoliv. Nejvíce mi na sazebníku vadí to, jakým způsobem byl členské základně předložen a myslím si, že se nejdříve mělo vysvětlovat a pak teprve jednat. To nastalo obráceně a vůbec se nedivím, že většina členské základny sazebník nepřijala. Pokud bych měl být konkrétnější, tak je pro mě nepřijatelná položka příspěvku členského. Já osobně bych se obávala odlivu členské základny, a ta je podle mě páteří celé ČJF,“ uvedla mimo jiného ve vysílání EquiRadia, které publikovalo také rozhovor s druhým kandidátem Ondřejem Pospíšilem.
 
Foto: poskytla Petra Svobodová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }