reklama 11C

Světový pohár CSI2*-W v Olomouci startuje. Program nabízí 24 soutěží

ikonka

Pět soutěžních dnů a 24 soutěží nabízí sedmý ročník mezinárodních parkurových závodů v Olomouci, jejichž součástí je i soutěž zařazená do Světového poháru. Mítink CSI2*-W probíhá od 26. do 30. srpna. Soutěžit se bude obvykle od 8:30 hodin.
25.08.2020 11:10  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
První a poslední den závodů CSI2*-W Olomouc 2020 začíná první soutěž v 9:00 hodin, ve čtvrtek, v pátek a v sobotu to bude o půl hodiny dříve. Kromě neděle je v rozpisu na každý den pět soutěží, v závěru akce proběhnou soutěže jen čtyři. 
 
Ve středu 26. srpna bude hlavním bodem programu Equimo Junior Tour s překážkami vysokými 135/140 centimetrů. Ve čtvrtek odstartuje v 15:00 Big Tour na výšce 140 centimetrů a podobně náročný kurz budou mít i mladí jezdci v European Youngster Cupu pro jezdce do 25 let. Tato túra pokračuje i v pátek, kdy se diváci mohou těšit na dvě „stopětatřicítky“ v rámci Equimo Junior Tour a Middle Tour.
 
Sobota bude mít hned dva vrcholy. Equimo Junior Tour vyvrcholí od 12:00 hodin Grand Prix do 140 centimetrů. Následovat bude od 14:00 Cena města Olomouce do 145 centimetrů. Dopoledne bude uzavřena dvěma finálovými soutěžemi túra pro mladé koně, na konci soutěžního dne je vypsané finále nejnižší Elite Tour.
 
Také neděle nabízí dva divácké magnety. Od 12:00 hodin to bude European Youngster Cup Grand Prix – Cena Czech Equestrian Teamu s překážkami do 145 centimetrů, od 14:00 hodin pak Grand Prix Olomouce – soutěž zařazená do Světového pohár, kdy překážky dosahují výšky až 160 centimetrů. Dotace této hlavní soutěže je 30.000 eur, celková dotace závodů je 90.000 eur.
 

CSI2*-W Olomouc 2020 in Equine Sport Center: Live stream on EquiTV.cz

 
Tradicí mezinárodních parkurových závodů v Olomouci bylo vždy vstupné zdarma. Vzhledem k omezené kapacitě 1000 návštěvníků denně však pořadatelé museli přistoupit k prodeji vstupenek. „Vládní nařízení v souvislosti s pandemií koronaviru Covid-19 aktuálně umožňují účast během závodů CSI2*-W Olomouc pouze 1000 osobám každý den. Aby tento počet bylo možné garantovat, museli jsme přistoupit k prodeji vstupenek. Ceny jsme však nastavili tak, aby pouze pokrývaly režii spojenou s prodejem a kontrolou vstupenek,“ říká ředitelka Equine Sport Centra Michaela Smrčková.
 
Vstupenky bude možné v krajních případech zakoupit i přímo na místě v infostánku, který se nachází u opracoviště. Pořadatelé však doporučují zakoupení předem prostřednictvím sítě GoOut.net, jelikož se vyhnou případnému čekání ve frontě a také budou mít jistotu, že se do areálu dostanou. U vchodu budou návštěvníci označeni páskou na ruku. V areálu budou k dispozici stanoviště s dezinfekcí. Pořadatel je oprávněn změřit u vstupu návštěvníkům tělesnou teplotu.
 
Podrobnosti najdete na adrese www.csiolomouc.cz, kde najdete též odkaz na živý internetový přenos z průběhu celého mítinku. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE